DIN DECEMBRIE ING Bank pune pe piaţă creditul ipotecar cu dobândă fixă în primii şapte ani

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 decembrie 2019

ING Bank pune pe piaţă creditul ipotecar cu dobândă fixă în primii şapte ani

ING Bank pune pe piaţă un credit cu ipotecă şi dobândă fixă în primii şapte ani, conform unui comunicat de presă al entităţii financiare. ING Ipotecar 7Fix va fi lansat începând din luna decembrie. Ulterior perioadei de dobândă fixă, dobânda este variabilă, formată din indicele de referinţă IRCC şi o marjă fixă.

Aprobarea financiară a produsului se obţine pe loc, cursul de schimb valutar este preferenţial, iar dobânda este redusă în cazul în care clientul optează şi pentru asigurare de viaţă, subliniază comunicatul citat. Acesta arată că, ulterior acordării creditului ipotecar, clienţii pot vizualiza detaliile creditului, des-cărca graficul de rambursare şi efectua oricând şi oricât doresc rambursări din suma acordată direct în aplicaţia de internet banking ING Home'Bank.

Roxana Cristea, Head of Lending, ING Bank, a declarat: "Lansarea aces-tui produs reprezintă încă un pas într-o direcţie prioritară pentru noi, creditarea responsabilă, respectând în acelaşi timp promisiunea unei experienţe simple. Prin creditul ipotecar ING 7Fix oferim clienţilor timp de şapte ani predictibilitatea sumelor lunare de plătit, rata fiind fixă. Dobânda anuală în primii şapte ani este cuprinsă între 5,49% şi 6,09%, în funcţie de suma finanţată şi de achiziţionarea asigurării de viaţă.

Deja unul din patru clienţi din Româ-nia aleg să se protejeze de fluctuaţiile dobânzilor, optând pentru produse de creditare cu rată fixă pe o perioada cât mai lungă de timp. Dobânda noului credit ipotecar în primii şapte ani este apropiată de cea a produselor similare din piaţă cu rată fixă pe cinci ani, oferind doi ani în plus de protecţie împotriva neprevăzutului.

Politica sănătoasă de creditare a fost o constantă pentru ING în toţii anii de activitate şi a fost cea care a adus stabilitate clienţilor noştri în perioada crizei financiare de acum un deceniu, dar şi cea care ne ţine rata de credite neperformante mult sub media pieţei, la 3,4% în prezent, prin încurajarea creditării responsabile."

În ceea ce priveşte profilul clientului ING care are un credit ipotecar, 30% au vârsta sub 31 de ani. Doi din cinci câştigă peste 3.500 de lei pe lună, iar 71% dintre clienţi sunt absolvenţi de facultate. O treime din ei locuiesc cu părinţii şi 17% plătesc chirie. 82% din creditele ipotecare sunt utilizate pentru achiziţia unui apartament, conform băncii.

Volumul creditelor oferite de ING a crescut cu 9% comparativ cu aceeasi perioadă a anului trecut, la 26,9 miliarde lei, în timp ce cota de piaţă a ajuns la 10%, la finalul lui septembrie. Portofoliul este preponderent generat de segmentul retail, cu 61% dintre credite oferite clienţilor persoane fizice. Portofoliul de credite continuă să fie unul sănătos, cu o rată a împrumuturilor neperformante de 3,4% din totalul volumelor de credite acordate.

Calcul DAE pentru achiziţia unui apartament în valoare de 200.000 lei prin creditul ING Ipotecar 7Fix:

- Comision analiză dosar: 900 lei;

- Dobânda fixă în primii şapte ani: 5,79% pe an, urmată de o dobândă variabilă trimestrial de 5,79% pe an, formată din marja fixă de 3,13% + indice IRCC de 2,66% (valoare valabilă pentru luna decembrie 2019).

- Rată lunară: 1.172,23 lei;

- Prima rată de asigurare: 58,92 lei;

- Suma totală de rambursat: 447.324,14 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb