DIN IANUARIE 2013 ING Bank România oferă credite ipotecare exclusiv în lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 decembrie 2012

ING Bank România va oferi credite cu garanţie ipotecară pentru persoane fizice doar în moneda naţională, începând cu 1 ianuarie 2013, în condiţiile în care vânzările de credite în lei ale băncii au crescut cu 38% faţă de cele în euro, de la începutul anului şi până în prezent, potrivit unui comunicat al băncii.

"Luând în considerare riscul aferent contractării unui credit cu ipotecă în valută, în timp ce veniturile sunt obţinute în RON, şi restricţionarea creditării în EUR prin implementarea Regulamentului BNR 24/2011, ING Bank România a decis acordarea creditelor cu garanţie ipotecară exclusiv în RON, începând cu 1 ianuarie 2013", se arată în document.

Potrivit acestuia, ING Bank Ro-mânia a început să ia măsuri pentru stimularea creditării în lei încă din 2011.

"Un credit în RON este o alegere bună pentru că nu are riscul asociat fluctuaţiilor valutare. Încă din 2011, ne-am îndreptat atenţia către creditele în RON şi am dezvoltat produse competitive în moneda locală, iar retragerea creditelor în EUR vine ca o continuare firească a acestei strategii şi în acord cu tendinţa pieţei," a declarat Maria Cristina Matei, director executiv ING Retail Banking.

Clienţii care au accesat credite în moneda europeană vor continua rambursarea în euro şi în condiţiile iniţial contractate, iar aplicaţiile des-chise până la sfârşitul anului 2012 vor fi onorate în moneda solicitată.

"În urma semnalelor oferite de piaţă - reglementări legale care des-curajează creditarea în valută, recomandările analiştilor, deciziile unor instituţii bancare de a retrage creditarea în EUR etc., tendinţa generală, în rândul potenţialilor clienţi, se îndreaptă în favoarea creditelor în moneda naţională. Din studiile de piaţă recente reiese că preferinţele românilor se îndreaptă către produsele de creditare în moneda naţională", informează oficialii ING Bank.

Ultimul studiu ING International Survey (IIS) desfăşurat prin intermediul TNS Research arată ca 47% dintre românii intervievaţi ar contracta un credit în lei datorită faptului că sunt plătiţi în lei, 32% ar alege tot creditul în moneda locală deoarece conştientizează că ar avea un control mai bun asupra cheltuielilor lunare, în vreme ce numai 13% dintre româ-nii intervievaţi au declarat că ar alege creditul în euro având în vedere o dobândă mai mică.

ING România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză care oferă servicii bancare, de asigurări şi de management al activelor unui număr de peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări. Cu un personal de peste 130.000 de angajaţi, grupul cuprinde o gamă diversă de companii, care işi deservesc clienţii sub numele ING.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb