DIN PROFITUL ULTIMELOR TREI TRIMESTRE ALE ANULUI TRECUT TeraPlast vrea să acorde dividende în valoare de 32,7 milioane de lei

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 24 martie 2022

TeraPlast vrea să acorde dividende în valoare de 32,7 milioane de lei

Compania a distribuit deja dividende de 226,6 milioane de lei din rezultatul primului trimestru a lui 2021

Consiliul de Administraţie al TeraPlast Bistriţa (TRP) propune distribuirea sumei de 32,68 milioane de lei ca dividende din rezultatul ultimelor trei trimestre ale anului trecut, conform unui raport al producătorului de materiale de construcţii publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea companiei a convocat acţionarii la adunarea de bilanţ în data de 28 aprilie, dividendul unitar propus pentru ultimele nouă luni ale anului 2021 fiind de 0,015 lei, echivalentul unui randament brut de 1,6% faţă de preţul de astăzi al titlurilor TRP, de 0,909 lei.

În luna iulie a anului trecut, producătorul de materiale de construcţii a distribuit dividende în valoare de 226,6 milioane de lei, din profitul primului trimestru ce a inclus vânzarea diviziei Steel, conform hotărârii acţionarilor din iunie.

"Astfel, valoarea totală a dividendelor care se distribuie pentru exerciţiul financiar 2021 este de 259,3 milioane de lei, respectiv 0,145 lei brut pe acţiune (din care suma de 0,13 lei brut/acţiune a fost deja plătită)", se arată în convocator.

Tot în data de 28 aprilie, în cadrul unei adunări extraordinare, acţionarilor TeraPlast li se va supune la vot răscumpărarea de către companie a cel mult 2,76 milioane de acţiuni proprii, achiziţiile urmând să se facă la preţul pieţei, dar care nu poate fi mai mare de 2 lei/titlu.

Titlurile urmează să fie folosite în cadrul unui program de tip stock option plan, pentru implementarea unui sistem de remunerare a angajaţilor, membrilor conducerii societăţilor din Grupul Teraplast, a administratorilor şi a directorilor executivi ai societăţii, care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a unui program de fidelizare a personalului, după cum se spune în raport.

La finele anului trecut, Dorel Goia deţine 46,83% din TeraPlast, în timp ce fondul de pensii administrat privat NN Pensii (Pilon II), avea 12,01% din producătorul de materiale de construcţii, a cărui evaluare bursieră se ridică la aproape două miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. 1_6% brut cand titlurile de stat ofera 5_5%. Asta inseamna ca actiunea este supraevaluata cu peste 300 %

    1. Bun asa, in 80 de ani ne recuperam investitia. Stranepotii o primesc gratis. Sau poate stra stranepotii

      de ce nu va lasati voi de bursa? dupa logica ta cu cat este supraevaluata o firma care da 0% dividend? cu infinit %, nu-i asa?

      Pt 2021 deja s-a dat grosu anul trecut, cand s-a dat pt trim 1 2021. Pacat ca nu ai fost de atunci, altfel se simtea la buzunar

    Să nu exageram.. totuși.. anul trecut acțiunea TRP a adus un randament de peste 300 la suta.. și tot așa a început boomul.. prin martie... Pe mine unul m-a făcut om...

    1. corectie: au inceput pom-pe-le. alea date de servicii.... da, se ocupa si cu din astea ;)

      si Stanean si Goia sunt ofiteri, au grad de general amandoi, deci TRP este unitate militara sub acoperire.

      Trist ca asa ceva se intampla intr-o tara civilizata, unde transparenta ar trebui sa predomine, militarii sa stea in unitatile lor iar civilii sa fie directori in firme.

      Da de fsptul ca CIA controleaza niste mari fonduri de investitii ce parere ai? Ai senzatia ca am invenat noi apa calds? Suntem mici copii....

      Ar trebui sa va rusinati...altii au randament de 700-800% la TRP...si pe milioane de actiuni...

      Daca TRP este UM sub acoperire, atunci e o actiune care merita cumparata.

      Banii n-are miros. Civilii sa baloseasca pe margine. 

    Vad ca se discuta despre castig concret de 300%, teoretic de 700-800%, dar de pierderea de peste 30 la suta in ultimele 6 luni nu discuta nimeni? Sau despre faptul ca acea pierdere ar putea ajunge le 50-60%...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb