DIN REZERVE  KMG International vrea dividende de 46 milioane lei de la Rompetrol Well Services

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 7 aprilie 2022

KMG International vrea dividende de 46 milioane lei de la Rompetrol Well Services

Randament brut de 39%

KMG International, ce deţine 73% din Rompetrol Well Services (PTR), a solicitat completarea ordinii de zi a adunării acţionarilor companiei din data de 27 aprilie cu propunerea ca suma de 45,9 milioane de lei, provenită din rezerve, să fie distribuită ca dividende, după cum reiese din raportul companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul unitar este de 0,165 lei, valoare care faţă de preţul acţiunii PTR de astăzi, de 0,422 lei, oferă un randament brut de 39%.

Propunerea conducerii companiei, aflată deja pe ordinea de zi a adunării acţionarilor Rompetrol Well Services de la finele acestei luni, este ca societatea să distribuie, din profitul anului trecut, un dividend de 0,00585797 lei/titlu, echivalentul unui randament de 1,4%. Astfel, se conturează perspectiva ca Rompetrol Well Services să plătească dividende totale de 47,5 milioane de lei. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, este 6 octombrie, data plăţii fiind 25 octombrie.

Pe lângă dividende, KMG International solicită completarea ordinii de zi a adunării acţionarilor Rompetrol Well Services cu un punct privind aprobarea renumirii firmei de audit Ernst & Young Assurance Services SRL ca auditor financiar pentru anii financiari 2022 şi 2023, durata contractului de audit fiind de doi ani.

Pe lângă KMG International, KJK Balkan Holding are 10,68% din capitalul furnizorului de servicii conexe extracţiei petrolului, a cărui capitalizare bursieră se ridică la 118 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. anul 2021 am avut o obsesie cu QCOM, pe care am investit 80.000 euro,si am castigat ft putin,in raport cu cat timp si cata reclama am facut cunoscutilor despre QCOM,anul acesta am facut o obsesie cu OMV cu care ma tot laudam la cunoscuti ,si cu acesta am dezamagire mare,recunosc ca ambitia mea de a nu asculta si de altii m-a adus in situatia actuala,cand puteam sa raman investitor la BVB pe emitenti Energetici din BET si aveam castiguri mai mari si stress mult mai putin.....

    3 zile +15%.

    1. A crescut deja ,,pe stire interna'' cu peste 30% numai in ultima luna...

      Da bravo... luni descarca smecherii care au luat "pe surse" și cumpăra la toamna mai ieftin înainte de data de înregistrare.

    KMG vinde PTR,de aia scoate acum banii.

    Problema este ca nu se stie la cat va vinde,cui,fiind posibil sa dea foarte ieftin sa termine cu non-core,atat timp cat sunt semnale tot mai puternice ca vor sa termine si cu core in RO(adica RRC). 

    Desi eram convins ca scot banii inainte de a vinde,nu am luat PTR pentru ca KMG astia par foarte tulburi in decizii si pe asta se suprapune situatia politica de la ei unde KMG e in sfera vechii conduceri cazute in dizgratie desi e de stat.E o nebuloasa acolo cum se poate asta,a fost o imparteala cand a plecat ala de la putere.Insa in tarile alea intelegerile tin pana poimaine.Te trezesti ca le-a plasat deja KMG rusilor dar o tin pe kazahi in continuare pana se termina sanctiunile.

    Cert e ca rusii de acum vor avea detineri prin proxy tarile alea prietene,unde mai pacifica ei din cand in cand.Direct nu prea mai au cum. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb