DIN REZULTATUL ANILOR 2019 ŞI 2020 BRD vrea să distribuie dividende de 1,68 miliarde de lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2022

BRD vrea să distribuie dividende de 1,68 miliarde de lei

Randament brut de 13%

Acţionarii BRD-Groupe Societe Generale (BRD) sunt convocaţi, în data de 24 februarie, pentru aprobarea distriburii ca dividende a sumei de 1,68 miliarde de lei, din rezultatul aferent anilor 2019 şi 2020, a anunţat astăzi instituţia de credit printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul brut propus este de 2,4164 lei/acţiune, ceea ce la preţul de închidere al titlurilor BRD din şedinţa de tranzacţionare de ieri, de 18,52 de lei, oferă un randament de 13%.

Decizia board-ului băncii vine în condiţiile în care, pe fondul măsurilor luate de autorităţi pentru limitarea agravării efectelor pandemiei Covid-19, Banca Central Europeană a recomandat instituţiilor de credit să nu acorde dividende, recomandare la care a renunţat în a doua parte a anului trecut. În aceste condiţii, BRD nu a distribuit dividende în 2020, iar în 2021 alocarea a fost foarte redusă în comparaţie cu repartizările obişnuite ale băncii.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende în cazul în care distribuţia va fi aprobată de acţionari, este 14 martie.

"Dividendele vor fi plătite în data de 4 aprilie 2022 şi data plăţii amânate va fi 29 noiembrie 2022", se arată în convocator.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, BRD a înregistrat un profit net consolidat de 920 milioane lei, în creştere cu 25% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, iar banca a obţinut un profit net de 886 milioane de lei, mai mare cu 23%, pentru acelaşi interval de raportare.

Francezii de la Societe Generale deţin 60,17% din BRD - Groupe Societe Generale, printre alţi acţionari ai instituţiei de credit găsindu-se SIF-uri, fonduri de pensii Plion II sau Dedeman.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. parca vad ca respinge AGA propunerea, coboara la 10 lei si cumpara smekerii :))

    1. DACA AM AVEA UN ASF , CU OAMENI NORMALI LA CAP , MACAR 1 % [ DAR E LUCRU GREU DE TOT , ASTA ] , AR TREBUI SA VERIFICE DE URGENTA , CINE A FOST SMECHERUL CARE A CUMPARAT IERI , LA ORA 10.54 .30 , O CANTITATE DE 720.100 DE ACTIUNI ''''' BRD '''''', LA PRETUL DE 18.56 LEI / BUCATA !!! N-A STIUT INFORMATIA DIN INTERIOR ??????????? EU ZIC , CA DA !!! DACA FACEAM EU ASA CEVA , CA PERSOANA FIZICA , ACUM AVEAM POLITIA [ CINSTITA POLITIE ROMANA !!!! ] , LA USE , SI ERAM SCOS AFARA DE URGENTA , IN CATUSE , SI TARAT LA CEA MAI APROPIATA CIRCA COMUNISTA , CA SA DAU SOCOTEALA PENTRU FRAUDA !!! DAR , ASA ??? NIMENI NU VEDE , NIMENI NU AUDE , NIMENI NU STIE , NIMENI NU SIMTE !!!

      ieri parca a fost si o tranzactie DEAL

      Astia sunt seriosi. Nu ii confunda cu cei de la SIFuri, ASF, ONE, Connections, AirClaim, ABN Systems si inca altii ca ei.

      In plus, vor veni si dividendele din profitul pe 2021. 

      In momentul actual este cel mai bun plasament de la bursa mioritica. Chiar si cu cresterea de astazi PERul este in jur de 12, mai bun decat al energeticelor de stat si mult mai bun decat al companiilor listate in acest an (nici macar una nu are PER-ul sub 20, iar cele mai multe il au undeva in jur de 24...25). 

      Perspectivele? 

      Pes te media companiilor listate la BVB. 

      Asa e. A cumpărat vreo 700 000 de acțiuni. Cine știe, cunoaște. Noi nu putem decât sa ne urcam în tren din mers după ce smecherii au făcut plinul pe baza informațiilor interioare.

      Este publica informatia ca BRD si-a facut un obicei in ultimii ani de a propune si plati un dividend de cca. 1,65 lei actiune (daca nu ma insel de prin 2016-2017) si sunt aproape sigur ca si pentru 2021 va propune un dividend similar.

      De mentionat ca din profitul cumulat al anilor 2019 si 2020, chiar daca a platit putin din profitul pentru 2020 si chiar dupa propunerea de distributie dividende de astazi, BRD a "pastrat" inca cca 0,75 lei/ actiune, pe care ar putea sa-i distribuie impreuna cu dividendele aferente 2021 in asa fel incat sa plateasca in acest an inca o data suma propusa astazi de 2,4 lei/actiune (1,65+0.75). La cca. 5 lei/actiune platite in cursul anului 2022, va fi de departe cea mai buna investitie a anului. Eu am curaj sa pun pariu ca asa se va intampla si nu sunt Mafalda :) 

    urmeaza dividendele aferente anului 2021

    1. Cat crezi ca va fi? Eu zic un 1.4

      O sa fie încă o dată 2,4

    La 20+ lei acțiunea este un mega SELL - asta dacă ai cumpărat-o de pe fundul apei 10 - 12 lei.

    1. si daca intra in indicele Ftserussell? Poate ajunge la 30

      DECI , OAMENI BUNI , CINE A CUMPARAT CANTITATEA ASTA DE ACTIUNI IERI , DUPA O ZI , A DEVENIT MILIONAR IN LEI !!! DAR , PE CALE CINSTITA ??? EU ZIC , CA NU , DAR N-O SA SE '''''' AUTO-SESIZEZE '''''' NIMENI , DACA E VORBA DE UN ''''' SMECHER CU SPATE '''''' !!!

      Nu m-as mira sa fi vandut SIF OLTENIA in DEALS iar cumparatorii sa fie fonduri SWISS :(

      Au mai vandut si TLV intr-un mare deal in noiembrie pentru achizitia SIF 4 

      Ce parere ai daca fondul la care ai tu pensia a luat? sau poate a dat :))... nu o sa stim niciodata

    Este o coincidenta ''stranie''. Este adevarat ca subconstientul lucreaza obscur uneori si apoi se insinueaza in rationalul cotidian, dar ramane coincidenta...altfel deal-ul cu 720 000 actiuni brd ar fi jegos de arogant.

    Sunt convins ca ASF supravegheaza si ''ceea ce s-a intamplat se va mai petrece, caci nu este nimic nou sub soare''. 

    1. Intrebarea este, daca mai acorda 1,5 lei dividend pt anul 2021, cotatia merge in 30 de lei?

      Este foarte posibil ca tinta de 30 sa fie atinsa si nici nu va fi foarte greu sa ajunga acolo.

      Fericeste si sifoanele care mai au BRD in portofoliu, stiu ca SIF5 are actiuni cu duiumul la BRD 

    cel mai ciudat este ca joi a fost un deal mare in conditiile in care ultimul deal a fost in septembrie: e clar ca cineva cu informatii privilegiate a cumparat la greu: ALO ASF???

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb