Director din cadrul CJ Caraş-Severin, reţinut pentru luare de mită

E.D.
Anticorupţie / 3 iulie 2014

Şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Ianăş Roşeţi, a fost reţinut de către procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant, miercuri, în timp ce primea 9.000 de lei dintr-un total de 8.000 de euro solicitaţi în schimbul atribuirii de contracte în mod preferenţial.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Naţională Anticorupţie, din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă că Roşeţi Ianăş, în calitate de director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Caras -Severin (instituţie publică aflată în cadrul Consiliului Judeţean Caras - Severin), a pretins de la un denunţător diferite sume de bani. Acesteau reprezentau 10% din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia condusă de către Roşeţi Ianăş, cel din urmă condiţionând atribuirea contractelor şi efectuarea plăţilor pentru fiecare din lucrările facturate de certitudinea remiterii sumelor pretinse. Lucrările au avut în vedere anii 2011 - 2012 şi 2012 - 2013, iar valoarea totală a sumelor deja remise este de aproximativ 8.000 de euro.

La data de 19 iunie 2014, Roşeţi Ianăş a primit de la denunţător, suma de 2.000 de lei. La data de 2 iulie 2014, Roşeţi Ianăş a mai primit de la acelaşi denunţător şi suma de 9.000 de lei, reprezentând ultimă tranşă a sumei totale pretinse de inculpat, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Cele două tranşe primite de inculpat la 19 iunie şi la 2 iulie 2014 reprezintă parte a sumei totale de 8.000 euro primită de Roşeţi Ianăş.

Roşeţi Ianăş va fi prezentat, astăzi, la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb