Directorul executiv şi administrator de fapt al "ELDAGA" şi "PIO LOGISTIC" cercetat penal pentru înşelăciune

F.A.
Miscellanea / 16 martie 2011

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bucureşti - Biroul Teritorial Slobozia efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Toma Paul Cristian, director executiv şi administrator de fapt al SC "ELDAGA" SRL şi SC "PIO LOGISTIC" SRL, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, arată un comunicat remis redacţiei.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul lunii iunie 2007, inculpatul Bodeanu Gheorghe, în calitate de director al Romanian International Bank (R.I.B.) S.A. - Sucursala Slobozia, cu prilejul încheierii actelor adiţionale la contractele de credit încheiate de banca respectivă cu firmele reprezentate de inculpatul Toma Paul Cristian, i-a indus în eroare pe membrii Comitetului de Conducere al R.I.B. - Sucursala Slobozia şi Centrala R.I.B. S.A., faptă ce a condus la prejudicierea acestei bănci cu suma de 5.075.000 lei (echivalentul a aproximativ 1.524.024 euro, calculat la un curs mediu anual de 3,33 lei/euro).

Acest lucru a fost posibil prin supraevaluarea unor terenuri ce au constituit garanţii ipotecare la creditele respective, inculpatul Toma Paul Cristian fiind cel care a pus la dispoziţia reprezentanţilor băncii şi experţilor evaluatori Bucoveanu Ştefan şi Zainea Mihai documentaţia pentru acele imobile.

Având în vedere că se sustrage urmăririi penale, la data de 15 martie 2011, Tribunalul Ialomiţa a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Toma Paul Cristian pe un termen de 30 de zile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. VA ROG SA SE IA O DECIZIE ASUPRA ACESTUI HOT, DEOARECE A TRAS TEAPA SI LA ALTE FIRME , IN IASI DE 100.000 DE EURO PRIN EMITEREA UNOR BILETE LA ORDIN SI CEC-URI FARA ACOPERIRE. ROG INSTANTELOR DE JUDECATA CARE DE 3 ANI DE ZILE NU IAU NICI O MASURA SA DEA O SENTINTA FINALA CA DATORIA SA POATA FI TRECUTA PE PIRDERE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb