Directorul financiar al Enel a fost numit co-preşedinte al unui grup de lucru în cadrul ONU

A.I.G.
Miscellanea / 18 decembrie 2019

Directorul financiar al Enel a fost numit co-preşedinte al unui grup de lucru în cadrul ONU

Directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli, a fost numit co-preşedinte al grupului de lucru al directorilor financiari din cadrul Compactului Global al Organizaţiei Naţiunilor Unite, prima iniţiativă la nivel mondial care implică directorii financiari cu scopul de a începe un dialog între liderii mediului de afaceri pentru promovarea finanţărilor corporative sustenabile şi a investiţiilor scalabile în vederea urmăririi Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU.

Grupul de lucru al directorilor financiari, care a început miercuri în cadrul Forumului Global de Investiţii în ODD, desfăşurat la Milano, va fi co-prezidat de CFO-ul Enel şi de Scott Mather, directorul general al PIMCO şi directorul de investiţii al US Core Strategies şi va primi sprijin tehnic de la un grup de experţi în sustenabilitate financiară şi corporativă.

"Prin această iniţiativă, dorim să oferim un răspuns lumii care ne priveşte, nu cu declaraţii sau promisiuni, ci cu ţinte clare şi rezultate solide. Vrem să punem în aplicare un plan concret de acţiune globală, aşa cum facem ca directori financiari, în viaţa de zi cu zi, în companiile noastre, folosind factori precum formularea unei strategii aliniate la ODD, iniţiative de finanţare sustenabilă, relaţia cu investitorii şi agenţiile de rating şi modul în care comunicăm valoarea sustenabilităţii tuturor părţilor interesate", a declarat Alberto De Paoli.

Pe termen lung, obiectivul grupului de lucru al directorilor financiari este să stabilească principiile şi o foaie de parcurs pentru finanţarea corporativă sustenabilă, precum şi să inspire comunitatea globală a directorilor financiari şi deciziile de investiţii ale companiilor. Iniţiativa se va baza pe cele aproape 10.000 de companii care au aderat la Principiile Compactului Global al ONU şi va include un sondaj anual pentru monitorizarea stadiului acţiunilor în comunitatea globală a directorilor financiari.

Compactul global al ONU este cea mai mare iniţiativă de sustenabilitate corporativă din lume care sprijină alinierea strategiilor şi operaţiunilor companiilor cu cele zece principii ale Compactului Global al ONU privind drepturile omului, forţa de muncă, mediu şi anticorupţie şi stimularea conştientizării şi a acţiunilor de afaceri în sprijinul realizării Agendei ONU 2030 pentru dezvoltare durabilă şi a celor 17 ODD ale sale. În acest an, CEO-ul Enel s-a alăturat Alianţei ONU Investitorilor Globali pentru Dezvoltare Durabilă (GISD), în urma unui apel al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, către 30 de lideri influenţi ai mediului de afaceri, cu scopul de a coopera în următorii doi ani în domeniul finanţării ODD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb