Directorul general al Bursei din Turcia a demisionat

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 martie 2021

Hakan Atilla

Hakan Atilla

Directorul general al Bursei de Valori din Turcia - Borsa Istanbul -, Hakan Atilla, a demisionat ieri, conform anunţului făcut de această instituţie.

Consiliul de administraţie al bursei a acceptat demisia, iar decizia a fost notificată Comitetului pieţelor de capital din Turcia (SPK), potrivit Hurriyet Daily News.

Hakan Atilla a fost numit director general al Borsa Istanbul în octombrie 2019, după ce, în iulie, a revenit în Turcia în urma executării pedepsei cu închisoarea timp de 28 de luni în SUA pentru presupuse încălcări ale sancţiunilor americane împotriva Iranului - acuzaţii pe care le-a respins mereu, declarându-se nevinovat.

Amintim că Bursa din Turcia a înregistrat un profit net consolidat de peste 1,4 miliarde de lire turceşti (200 de milioane de dolari) anul trecut, în creştere cu 43% faţă de anul anterior, în baza performanţelor operaţionale solide. Veniturile operaţionale au atins 2,5 miliarde de lire turceşti (357 de milioane de dolari), conform anunţului făcut în februarie de Borsa Istanbul.

La acel moment, Hakan Atilla declara: "Anul trecut am atins cele mai mari volume de tranzacţionare şi valori ale indicilor pe toate pieţele noastre. Am furnizat finanţare de aproape 200 de miliarde de lire prin emiterea a 1.254 de instrumente de datorii. Cu un început de an bun, aşteptăm creşterea profitabilităţii noastre în 2021".

Borsa Istanbul are patru pieţe principale: de acţiuni, de titluri de datorii, de produse derivate, respectiv de metale preţioase şi diamante. Numărul investitorilor la Bursa din Turcia a ajuns la două milioane în 2020, în creştere cu 64% faţă de anul precedent.

Luna trecută, Hakan Atilla spunea, citat de Daily Sabah, că Borsa Istanbul se aşteaptă ca anul acesta să marcheze un record în privinţa ofertelor publice iniţiale (IPO), a volumului de tranzacţii şi numărului de investitori, în condiţiile în care această piaţă a fost o oportunitate pentru investitori în 2020.

Domnia sa declara: "Vedem 2021 ca pe un an în care vom atinge recorduri în privinţa ofertelor publice iniţiale. Piaţa noastră de capital s-a dovedit, în cel mai provocator an din istoria sa recentă (n.r. 2020), o sursă importantă de oportunităţi atât pentru companii, cât şi pentru investitorii care doresc să-şi majoreze câştigurile".

Anul trecut, la Borsa Istanbul au avut loc opt listări, care au atras un total de 1,1 miliarde de lire turceşti (158 de milioane de dolari).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Altul care a fost sinucis ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb