ZIARUL BURSA

09 martie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Războiul bugetului, zgribuliţi în austeritate

FEBRUARIE FINANCIAR Războiul bugetului, zgribuliţi în austeritate

Emilia Olescu, George MarinescuMacroeconomie / 9 martie 2021

Întocmirea proiectului bugetului de stat, reluarea anului şcolar, în semestrul al doilea, cu prezenţa fizică a elevilor în unităţile de învăţământ, anularea gratuităţii studenţilor la transportul pe calea ferată, protestele bugetarilor şi începerea primei sesiuni ordinare din acest an a Parlamentului reprezintă coordonatele între care s-a desfăşurat activitatea economică şi politică în a doua lună a anului.

8 Martie: istoria unei zile

Cătălin AvramescuEditorial / 9 martie 2021

 Cătălin Avramescu

Lumea s-a obişnuit. Trăim în găoacea pe care Partidul Comunist a scobit-o pentru noi timp de patruzeci de ani. Am ajuns să considerăm normale tot felul de lucruri greu de imaginat pentru o minte raţională. Aşa că, la fel ca în alţi ani, mulţi au ieşit să sărbătorească ceva numit "Ziua Femeii".

BET ratează cu puţin atingerea unui nou maxim istoric

FEBRUARIE FINANCIAR BET ratează cu puţin atingerea unui nou maxim istoric

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 9 martie 2021

Tranzacţii de 1,17 miliarde lei pe Segementul Principal, cu 8,9% peste cele din ianuarie  

Indicele BET, ce reflectă parcursul celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia SIF-urilor, a ratat cu puţin atingerea unui nou record istoric în luna trecută după ce, începând cu data de 10 februarie, coşul de acţiuni a dezvoltat o mişcare corectivă pe care se află şi în prezent.

"Economia mondială a accelerat, în luna februarie"

FEBRUARIE FINANCIAR / ANDREI RĂDULESCU, BT: "Economia mondială a accelerat, în luna februarie"

M.G.Macroeconomie / 9 martie 2021

Economia mondială a continuat să crească în februarie pentru a opta lună la rând, cu un ritm în accelerare, cel mai bun din octombrie încoace, evoluţie influenţată de ameliorarea indicatorilor din sfera crizei sanitare şi de mix-ul relaxat de politici economice în implementare, arată într-un raport de analiză Andrei Rădulescu, economistul-şef al Băncii Transilvania.

Patru programe pentru dezvoltarea mediului privat de afaceri

PROPUNERE CNIPMMR PENTRU PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ Patru programe pentru dezvoltarea mediului privat de afaceri

George MarinescuPolitică / 9 martie 2021

Antreprenorii mici şi mijlocii din ţara noastră doresc să se implice activ în componenta Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă privind mediul de afaceri. De aceea ei propun realizarea a patru programe menite să ducă atât la dezvoltarea mediului privat de afaceri cât şi la digitalizarea acestuia şi la dezvoltarea dialogului social.

Scandalul copiatului - studenţii se revoltă împotriva ipocriziei

CU MÂINILE CURATE Scandalul copiatului - studenţii se revoltă împotriva ipocriziei

O.D.Miscellanea / 9 martie 2021

Povestea exmatriculării unor studenţi care copiau în grup, online, are şanse mari să se mărească şi personajele negative să se înmulţească. După reacţiile universităţilor care au făcut paradă de corectitudine, aşa cum ar fi şi firesc într-o societate normală, a venit rândul studenţilor să reacţioneze şi nu o fac deloc cu mănuşi. Conducerea Ligii Studenţilor din Iaşi acuză Facultăţile de Drept din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Sibiu că se folosesc de cazul exmatriculării celor 45 de studenţi de la Facultatea de Drept Bucureşti pentru a-şi construi o imagine falsă de apărătoare ale eticii şi integrităţii academice.

Producţia industrială a Germaniei a scăzut cu 2,5%, în ianuarie

Producţia industrială a Germaniei a scăzut cu 2,5%, în ianuarie

Mihai GongoroiMacroeconomie / 9 martie 2021

Producţia industrială a Germaniei a scăzut în luna ianuarie cu un ritm lunar de 2,5%, conform datelor publicate ieri de Destatis, oficiul german de statistică. Scăderea surprinzătoare a industriei prelucrătoare germane în debutul anului ridică riscul ca cea mai mare economie europeană să retesteze recesiunea în acest trimestru în condiţiile în care activitatea din servicii continuă să fie blocată de restricţiile anti-Covid-19. De menţionat că scăderea din ianuarie a venit după opt luni consecutive de creştere, cifrele pe decembrie fiind revizuite la mijlocul lunii trecute la un plus de 1,9% după ce iniţial activitatea fusese văzută în stagnare.

Univeristăţi de top îşi prezintă oferta educaţională online

Univeristăţi de top îşi prezintă oferta educaţională online

O.D.Miscellanea / 9 martie 2021

Educaţia a intrat definitiv în "epoca online-ului". Cursuri - online, târguri - online, meditaţii - online, interacţiunea directă a intrat, temporar, în hibernare. Universităţi din peste 10 ţări vor fi online, pe 8 aprilie, pentru a prezenta ofertele educaţionale elevilor şi studenţilor din ţara noastră. RIUF - The Romanian International University Fair este cel mai mare eveniment educaţional din Sud-Estul Europei dedicat tinerilor. În cei 16 ani de activitate, peste 250.000 de elevi şi de studenţi au aflat toate informaţiile necesare pentru admiterea la universităţi din Europa, Asia şi America de Nord. Sub deviza "sănătatea pe primul loc", pe 8 aprilie 2021, evenimentul revine cu o nouă ediţie online, cu participare gratuită. Astfel, 60 de universităţi din 13 ţări vor prezenta doritorilor 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Creative Start, la final

G.M.Politică / 9 martie 2021

74 de întreprinderi mici şi mijlocii nou înfiinţate, 164 de locuri de muncă nou create, 677 persoane formate profesionale, 609 persoane certificate în domeniul competenţelor antreprenoriale şi 144 de planuri de afaceri depuse în cadrul...

Noi dispute politice pe PNRR

I.Ghe.Politică / 9 martie 2021

Senatorii şi deputaţii social-democraţi vor vota proiectul privind bugetul de venituri proprii necesar deblocării fondurilor pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar solicită Guvernului să vină cu explicaţii în Parlament şi să...

MACRO NEWSLETTER 9 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 9 Martie 2021

Macroeconomie / 9 martie 2021

Creditul de consum din SUA a scăzut neaşteptat în ianuarie 2021, cu 1,31 miliarde de dolari, după o creştere de 8,79 miliarde în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară. Creditul revolving, care...

Creşteri pe linie pentru inidici

BVB Creşteri pe linie pentru inidici

A.I.Piaţa de Capital / 9 martie 2021

Prime Transaction: "Acţiunile Banca Transilvania au asigurat peste 28% din rulajul zilnic" 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) încheiat sesiunea de tranzacţionare de ieri în creştere, într-o zi cu aprecieri în pieţele...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo