Noi dispute politice pe PNRR

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 9 martie 2021

Senatorii şi deputaţii social-democraţi vor vota proiectul privind bugetul de venituri proprii necesar deblocării fondurilor pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar solicită Guvernului să vină cu explicaţii în Parlament şi să prezinte programele şi proiectele ce vor fi finanţate din acest plan, a declarat, ieri, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

"În acest moment proiectul a trecut prin toate comisiile în unanimitate, inclusiv cu voturile reprezentanţilor PSD. Doar şapte state europene au trecut prin parlamentele naţionale acest proiect privind bugetul de venituri proprii. Sunt ferm convins că PSD va vota acest proiect, pentru că nu poate să nu voteze ceea ce întreaga Europă a hotărât, dar, cu adevărat, solicităm să vină cu explicaţii în Parlament şi să prezinte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. (...) Românii trebuie să ştie exact ce urmează, vorbim de zeci de ani şi de împrumuturi pe care le plătim cu toţii, trebuie să dea explicaţii în Parlament, ce reprezintă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ce cuprinde şi ce înseamnă acest buget de venituri proprii", a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

El a adăugat că premierul Florin Cîţu a fost chemat la Bruxelles, "pentru că pe agenda Guvernului nu era prins votul cu bugetul de venituri proprii".

"Ce reprezintă acest buget de venituri proprii: România urmează să primească prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă un împrumut de 17 miliarde de euro şi 14 miliarde de euro sub formă de grant, dar aceste 14 miliarde urmează să fie recuperate prin taxe, în principal în zona de mediu, direct plătite la Bruxelles şi la Comisia Europeană. Este normal şi suntem îndreptăţiţi să ştim şi noi şi toţi românii ce se întâmplă cu aceşti bani, ce reprezintă aceste noi taxe şi unde se vor duce aceşti bani în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Nu este un lucru de şantaj, este un lucru normal. Până acum, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în state precum Franţa, Italia, Belgia, a trecut prin parlamentele naţionale", a afirmat Ciolacu.

În replică, premierul Florin Cîţu a declarat că PNRR este "un atribut, o decizie" a Guvernului şi nu trebuie prezentat în Parlament. Şeful Guvernului a precizat că nici liderii Alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, şi nici ministrul Cristian Ghinea nu au venit cu "această cerere, să mergem în Palramentul României cu PNRR".Referitor la afirmaţia lui Florin Cîţu, Marcel Ciolacu - preşedintele PSD - a spus că, în acest caz, Guvernul să îşi creeze majorităţile necesare pentru a trece prin Parlament ce doreşte şi că aşteaptă răspunsul la scrisoarea pe care a trimis-o Comisiei Europene cu privire la necesitatea dezbaterii PNRR în Legislativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb