Americanii plănuiesc să folosească ajutorul federal de 1.400 de dolari pe achiziţia de acţiuni

M.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 martie 2021

Americanii plănuiesc să folosească ajutorul federal de 1.400 de dolari pe achiziţia de acţiuni

Aproximativ 170 de miliarde de dolari ar putea intra în piaţa americană de acţiuni în următoarele săptămâni ca urmare a distribuirii de către guvernul Statelor Unite a ajutorului financiar în valoare de 1.400 de dolari, potrivit unor estimări ale Deutsche Bank, citate ieri de CNBC.

Camera Reprezentanţilor este aşteptată astăzi să aprobe ca for decizional pachetul fiscal de 1,9 trilioane de dolari al administraţiei Biden, pachet ce conţine inclusiv aproape 400 de miliarde de dolari sub formă de cecuri pentru populaţia cu venituri mici şi medii. Aceasta ar fi cea de-a treia rundă de cecuri care vor fi distribuite persoanelor cu venituri sub 75.000 de dolari.

Potrivit unui studiu realizat de Deutsche Bank ce a vizat un grup de 430 de investitori de retail, circa 37% din banii primiţi de la guvernul federal ar urma să intre direct în acţiuni, tinerii americanii fiind predispuşi să investească o mai mare parte din suma respectivă decât investitorii mai în vârstă.

Astfel, conform studiului, respondenţii din grupa de vârstă 25-34 de ani ar fi dispuşi să investească 50% din bani pe achiziţia de acţiuni, în timp ce americanii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani ar fi dispuşi să investească 40%. Grupa de vârstă a persoanelor între 35 şi 54 de ani ar putea investi 37% din cecuri, iar americanii peste 55 de ani undeva la 16%.

Anul 2020 a adus pe pieţele bursiere tot mai mulţi investitori de retail în contextul în care pandemia a ţinut oamenii în case, iar comisioanele percepute de brokeri au ajuns să tindă în general spre zero.

Circa 34% din participanţii la studiu au venituri cuprinse între 50.000 şi 100.000 de dolari potrivit Deutsche Bank, în linie cu venitul mediu de 69.000 de dolari din SUA. Totodată, 41% din respondenţi au sub 34 de ani, în timp ce 37% din participanţi sunt cu vârste cuprinse între 34 şi 54 de ani.

Peste jumătate din cei 430 de investitori (53%) care au luat parte la studiu au confirmat că au investit o parte din cecurile anterioare în investiţii în piaţa de capital.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Și uite asa, bani falși pusi in circulație de FED, ajung sa alimenteze creșterea prețului activelor la bursa, alimentând iluzia îmbogățirii rapide fără muncă la tot felul de proletari.

    Iluzia neomarxismului in care banii pica de undeva din cer și ajung direct in criptomoneda sau in bursa, e tot mai prezentă în popor. 

    Fiecare om simplu vrea o parte din prăjitură la care nu a contribuit nictiodată. 

    Iluzia banilor trași la Xerox, care aduc prosperitate nu mai provoacă nimănui dileme.

    Asta e viziunea despre economie a bolnavilor care conduc planeta l, cu reptilă de Soris in frunte. 

    1. Sa investesti? Sau tu esti sarac dar cinstit?

      Omule, tu poate nu intelegi ca banii de la Congres erau pentru economie, pentru consum. Sa cumpere omul ceva. Nu sa economiseasca. Banii parcati in depozite bancare sau in actiuni, tot bani parcati sunt si nu fac niciun efect multiplicativ in economie. Efect la PIB zero.

      Asa, mai cu perdea: pe scula au venit, pe pruna sa se duca!

    Daca vor folosi banii pentru investitii si nu pentru hrana inseamna ca nu erau asa de saraci incat sa aiba nevoie de ajutor din partea statului. America a ajuns un mare cazinou in care banii contribuabililor sunt folositi pentru achizitia de actiuni via investitorii de retail.

    A innebunit lumea! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb