Directorul general al SIF 1 acuză "presiuni psihologice" din partea unor acţionari

F. A.
Piaţa de Capital / 27 aprilie 2009

Directorul general al Societăţii de Investiţii Financiare Banat-Crişana, Ioan Cuzman, a declarat, azi, că, înaintea şi în timpul desfăşurării Adunării Generale a Acţionarilor societăţii, s-a făcut o "presiune psihologică" asupra lui, pentru a fi suspendate lucrările şedinţei.

"S-a încercat să se facă o presiune psihologică asupra mea în principal, pentru că eu am condus lucrările acestei Adunări, aşa cum prevede legea de altfel. Au încercat să suspende Adunarea Generală, o procedură care nu e prevăzută de lege, pentru că aşa au socotit ei că trebuie suspendată. Nu a fost ceva foarte concret. Nu există procedura de suspendare a unei Adunări Generale convocată legal. Ei puteau să iasă din sală sau să facă ce vor, nimeni nu i-a ţinut cu forţa acolo. Ei chiar au mizat pe un conflict psihologic", a declarat, azi, Ioan Cuzman.

Directorul general al SIF Banat-Crişana a afirmat că "au existat două grupuri care au lucrat împreună", pentru a obţine locuri în Consiliul de Administraţie al societăţii. "Pe de o parte a fost Grupul Banca Transilvania, care deţine peste 12%, fără să declare că acţionează concertat, aşa cum prevede legea şi a propus 3 persoane. Au fost propuşi domnul Horia Ciorcilă (preşedintele Băncii Transilvania - n.r.), domnul Claudiu Silaghi şi Roberto Marzzanati, cetăţean de origine italiană care locuieşte în Marea Britanie. De partea cealaltă au existat, din partea societăţii Capital Parteners, două persoane, Ionăchescu şi Diaconescu. Şi a mai fost un domn Bâlteanu, care în ultima perioadă a cumpărat peste 2.000 de acţiuni şi care s-a înţeles cu ceilalţi ca să candideze împreună în Consiliul de Administraţie", a explicat Cuzman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb