Directorul general Simex - Dumitru Blaga a fost ales vicepreşedinte APMR

D.I.
Companii #Construcţii / 17 septembrie 2019

Dumitru Blaga

Dumitru Blaga

La data de 12 septembrie 2019 în Bucureşti, au avut loc algerile Consiliului de Conducere APMR (Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România), în cadrul căreia, Dumitru Blaga, director general al Simex, a fost ales vicepreşedinte.

Brandul internaţional de mobilă Simex s-a născut acum 70 de ani, mai exact în 1947 şi este în continuă dezvoltare. România rămâne una din ţările europene cu o puternică tradiţie în industria prelucrării lemnului, fapt demonstrat de creşterea in ascensiune a exporturilor din acest sector.

APMR - o prezenţă dinamică în economia naţională, este persoană juridică română de drept privat, înfiinţată în anul 1992, fără caracter politic şi fără scop patrimonial, neguvernamentală, autonomă, funcţionând ca organizaţie profesională şi patronală a producătorilor de mobilă şi produse din lemn, precum şi a agenţilor economici care cooperează la realizarea acestora (producători de materii prime, de produse stratificate din lemn şi de materiale auxiliare pentru mobilă, producători / furnizori de utilaje sau piese de schimb pentru fabricarea mobilei, etc), comercianţi de mobilă, unităţi de cercetare-proiectare şi de învăţământ în domeniu.

De asemenea, APMR actioneaza cu toate fortele pentru conştientizarea şi atragerea atenţiei consumatorilor români asupra produselor autohtone si susţinerea educaţiei şi formării resurselor umane. Informează periodic producătorii de mobilă despre toate târgurile internaţionale care se desfăşoară în domeniu si promoveaza târgul internaţional de mobilă din România. Oferă informaţii tehnice, economice, de marketing şi date statistice necesare producţiei şi comercializării produselor în ţară şi în străinătate. Participă la dialogul social cu organele statului, sindicatele, cu alţi factori ai societăţii civile.

APMR are o largă reprezentativitate la nivel de ramură, cuprinzând peste 406 de societăţi comerciale membre - cu peste 57 mii de salariaţi şi realizează cca. 60% din producţia de mobilă din România, din care cca. 65% se exportă (export 5 luni 2019 = 1057,780 milioane euro). Industria mobilei are un aport net valutar de peste 600 mil. euro / an în balanţa comercială a ţării. APMR este membru fondator al Consiliul de Export al Romaniei. Exportul este cel mai important factor de creştere economică, de aceea, trebuie să fim agresivi pentru promovarea exportului, să venim cu programe noi, soluţii noi şi să fim inventivi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Felicitari si succes pt d-nul Blaga

    felicitar si succes in continuare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb