Directorul medical de la un spital din Buzău, cercetat de ANI

Ana Felea
Anticorupţie / 7 iulie 2021

Felicia Vasile, directorul medical de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat

Felicia Vasile, directorul medical de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat

Felicia Vasile, directorul medical de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, este cercetată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pe motiv că, timp de patru ani, a încălcat legea, conform procurorilor. Medicul este cercetat pentru incompatibilitate, inspectorii ANI susţinând că în perioada 22 noiembrie 2016-17 februarie 2020 aceasta a deţinut simultan cu funcţia de director medical al unităţii medicale râmnicene şi calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.

"S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 noiembrie 2016 - 17 februarie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de Director medical în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat şi calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator în cadrul unei societăţi comerciale, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. g) coroborate cu prevederile art. 181, alin. (9) din Legea nr. 95/2006", precizează ANI.

Medicul Felicia Vasile susţine că ştie despre această cercetare, dar că lucrurile nu stau chiar aşa pentru că nu este despre o societate comercială, ci despre un cabinet medical la care lucrează în timpul său liber. În plus, cabinetul la care lucrează în afara programului de la spital, unde este director medical, nu are contract cu Spitalul Municipal din Rm.Sărat ori cu Casa de Asigurări.

"Am primit în jurul datei de 20 mai o informare de la ANI în ceea ce priveşte faptul că ar exista o incompatibilitate între funcţia pe care o deţin, respectiv cea de director medical la Spitalul Muncipal Râmnicu Sărat, şi calitatea de asociat unic la o societate comercială şi mi s-a cerut să formulez un punct de vedere, documentat, în termen de 15 zile. Am formulat şi l-am trimis, urmând să aştept să vad dacă acest punct de vedere a fost sau nu acceptat. Am evidenţiat faptul că nu este o societate comercială ci este un cabinet medical, înscris în registrul cabinetelor medicale, în care îmi desfăşor activitatea în timpul meu liber, în afara programului de la Spitalul Municipal, profesia de medic fiind o profesie liberală, iar acest cabinet nu a avut şi nici nu are contracte cu Spitalul Municipal şi nici cu Casa de Asigurări de Sănătate. (..) Nu, nu am mai avut până acum astfel de sesizări. Mi se şi precizează că cercetarea s-a făcut la o sesizare. Mi-am formulat punctul de vedere şi bănuiesc că nu mă aflu doar eu în această situaţie. Legea cred că este un pic neconstituţională, nu poţi să impui unui medic să nu-şi desfăşoare profesia, subliniez că profesia de medic este una liberală"

Pe de altă parte, alături de Felicia Vasile, dar în alte dosare, mai mulţi foşti manageri ai unor unităţi medicale sau şefi de secţie din ţară sunt cercetaţi de Agenţia Naţională de Integritate pentru incompatibilitate. Printre aceştia se află fostul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Bucureşti şi al Institutului Naţional de Endocrinologie "C.I. Parhon".

"HÎRŢEA SIMONA - CARMEN, Funcţionar public în cadrul Ministerului Sănătăţii şi fost manager interimar al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Bucureşti, respectiv al Institutului Naţional de Endocrinologie "C.I. Parhon", Bucureşti. S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât simultan cu deţinerea funcţiei publice în cadrulMinisterului Sănătăţii, a exercitat şi funcţia de manager interimar în cadrul Institutului Naţional de Endocrinologie "C.I. Parhon" (în perioada 12 aprilie - 13 august 2018) şi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, Bucureşti (în perioada 01 octombrie 2019 - 15 ianuarie 2020), încălcând astfel prevederile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003", anunţă ANI.

De asemenea, cercetaţi sunt, în prezent, şi fostul manager al Spitalului Municipal Olteniţa, medicul primar Şef Secţie Clinică Neurologie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş precum şi fostul Şef secţie, actual Şef de Lucrări în cadrul Spitalului Clinic "Filantropia" Bucureşti.

"SMOCHINĂ SIMONA ELIZA-SANDA, fost Manager al Spitalului Municipal Olteniţa, Judeţul Călăraşi s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării funcţiei de manager al spitalului municipal Olteniţa (26 martie 2018 - 23 octombrie 2020), întrucât, a exercitat şi funcţia de medic-titular al "Cabinetului Medical Individual Dr. Smochină Simona", încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.Cercetată este şi BĂLAŞA RODICA-IOANA, medic primar Şef Secţie Clinică Neurologie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, pentru că în perioada 22 noiembrie 2016 - 13 aprilie 2021, soţul acesteia a deţinut funcţia de Şef secţie în cadrul aceluiaşi spital în care BĂLAŞA RODICA-IOANA exercită funcţia de şef secţie, încălcând prevederile art.178, alin. (2), lit. b) coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006. VARLAS VALENTIN NICOLAE, fost Şef secţie, actual Şef de Lucrări în cadrul Spitalului Clinic "Filantropia" Bucureşti s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 septembrie 2017 - 09 martie 2020, întrucât, a deţinut şi exercitat simultan atât funcţia de Şef secţie în cadrul Spitalului Clinic "Filantropia" Bucureşti cât şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând prevederile art. 178, alin. (1), lit. g) coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006. În stare de incompatibilitate s-a aflat şi PERA-ŞTEFĂNIE ADINA-ILEANA, fost Inspector la Compartimentul de asistenţă medicală spitalicească, Direcţia generală de asistenţă medicală şi de sănătate publică în cadrul Ministerului Sănătăţii în perioada 20 iulie 2017 - 08 aprilie 2019, întrucât, simultan cu deţinerea funcţiei publice de inspector la Compartimentul de asistenţă medicală spitalicească, Direcţia generală de asistenţă medicală şi de sănătate publică, în cadrul Ministerului Sănătăţii, a exercitat şi funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, încălcând prevederile art. 94, alin. (1) şi alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003", informează ANI.

Fostul şef al DSP Galaţi, cercetat pentru conflict de interese

Potrivit ANI, Ioan Mariana, fost Şef compartiment în cadrul D.S.P. Galaţi este cercetată pentru infracţiunea de conflict de interese.

"Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către IOAN MARIANA, a infracţiunii de conflict de interese (text în vigoare până la data de 28.07.2017) şi de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal. În perioada exercitării funcţiei de conducere de şef al Compartimentului de supraveghere şi control boli transmisibile, a semnat 8 procese - verbale de constatare şi un raport de evaluare, întocmite ca urmare a controalelor efecuate la unităţi sanitare cu care aceasta are relaţii contractuale, respectiv Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor, Spitalul General C.F. Galaţi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Sf. Ioan" Galaţi şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Sf. Apostol Andrei" Galaţi. Ca urmare a încheierii contractelor de prestări servicii dintre Ioan Mariana şi unităţile sanitare menţionate, aceasta a obţinut în intervalul 2014 - 2020 foloase patrimoniale constând în încasarea sumei totale de aproximativ 646.100 Lei", informează ANI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb