DISCURS DE MAHALA Aluzii sexuale, jigniri cu tentă medicală între politicieni

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Politică / 16 aprilie 2013

Jignirile revin în forţă pe scena publică. Atacurile la persoană lansate de politicieni în campania electorală păreau să atingă limita cea mai de jos a discursului public. Din nefericire ultimele zile ne-au demonstrat că ştacheta poate fi coborâtă şi mai mult, în plus nu mai ne aflăm nici sub spectrul unor alegeri care să scuze mijloacele şi să justifice scopul. "Heterosexuali bolnavi", "adulatoarea umedă a lui Blaga", "lingeai uşile şi clanţele" sunt câteva din zicerile memorabile de la sfârşitul săptămânii trecute. Că aceste focuri încrucişate s-au executat între colegi de partid nu îmbunătăţeşte imaginea de ansamblu, din contra. Aluziile sexuale, jignirile cu trimitere către probleme medicale nu sunt acceptate nici la un colţ de stradă de periferie cu atât mai puţin în faţa unui public larg.

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, considerat un intelectual de rasă, nu se sfieşte să coboare discuţia la nivelul solului atunci când scrie pe pagina sa de facebook despre colega sa de partid, Raluca Turcan. Deranjat că aceasta a pus problema unei posibile excluderi din partid a Elenei Băsescu, Baconschi îmbină ironia cu grosolănia: "Raluca Turcan, egeria lui Stolojan, soţia ia fostului purtător de cuvânt de la Cotroceni şi, mai nou, adulatoarea umedă a lui Vasile Blaga, declară că "în acest moment, PDL nu are ca obiectiv excluderea Elenei Băsescu'. Sunt cutremurat de atâta generozitate, chiar dacă tot nu înţeleg care e atunci "obiectivul' PDL în viitorul previzibil. Ah, uitasem inta fixată de domnul Blaga: 30 % în 2016.."

O discuţie delicată, cum ar fi aceea a legalizării căsătoriilor între homosexuali nu putea să nu stârnească discuţii aprinse. Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, spune că nu are "absolut nimic" să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră "doar nişte oameni bolnavi", el comentând astfel iniţiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex: "Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă". Dornic să fie cât mai politic corect, dar să aplice şi o ghioagă adversarilor politici, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a comentat pe reţeaua de socializare pomenită mai sus, unde este extrem de activ, precizând că ştie "o mulţime de heterosexuali bolnavi, unii chiar de pe la PNL".

Pe alt palier al jignirilor, dar la fel de jos s-au situat un senator, un deputat şi un primar fost prim ministru. Deranjat de unele afirmaţii ale deputatului PNL Dominic Gerea făcute în direct la TV, Emil Boc l-a invitat pe acesta să abandoneze "şmechereala de Dâmboviţa". Lovit în patriotismul local senatorul PSD Şerban Nicolae s-a simţit dator să intervină: "Lăsaţi-o cu şmecheria de Dâmboviţa. Dumneavoastră aţi venit de la Cluj, eu nu am spus că aţi venit de sub dealul Feleacului şi că oamenii sunt acolo nu ştiu cum (...) Mă simt jignit. Dumneavoastră v-aţi dat mare la Bucureşti unde aţi fost numit, nu v-a adus cine ştie ce val popular. De ce nu staţi dumneavoastră acolo unde sunteţi aşa de bun şi priceput şi să ne lăsaţi în pace?". Dialogul a continuat cu remarci de genul "Aţi fost un prim-ministru odios", după care Emil Boc s-a simţit dator să aplice o lovitură sub centură: "Nu pot să vă tolerez nesimţirea (...) Lingeai uşile şi clanţele de la Palatul Victoria ca să intri în guvern. Lingeai clanţele de la mine la cabinet". Inevitabil s-a ajuns şi la aprecieri anatomice pentru ca publicul să se lămurească definitiv, despre cât de jos pot să coboare politicienii când îşi simt ameninţate interesele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb