Dispariţia unei fotografii a lui Winston Churchill de pe Google stârneşte suspiciuni de cenzură

G.U.
Miscellanea / 14 iunie 2020

Dispariţia unei fotografii a lui Winston Churchill de pe Google stârneşte suspiciuni de cenzură

Dispariţia unei fotografii a fostului prim-ministru britanic Winston Churchill din rezultatele căutărilor Google a ridicat semne de întrebare în Regatul Unit, într-un moment în care valul de manifestaţii antirasiste nu l-a ocolit nici pe acest fost lider conservator, în pofida rolului său istoric în al Doilea Război Mondial, relatează duminică AFP, conform Agerpres.

Când internauţii tastează pe Google ''prim-miniştri britanici'', fotografiile foştilor şefi ai guvernelor de la Londra sunt afişate într-o ordine cronologică denumită 'Knowledge graph'. Sâmbătă dimineaţa toate fotografiile acestora apăreau astfel în urma căutării, cu excepţia celei a lui Winston Churchill, ceea ce a determinat numeroşi utilizatori de Twitter să acuze Google de cenzură.

''Ar fi incredibil să fie o politică deliberată, @Google. Europa Occidentală ar fi fost aproape cu certitudine aservită fără cel a cărui poză este acum absentă'', a scris pe Twitter secretarul de stat britanic pentru dezvoltare regională şi guvernare locală Simon Clarke.

Google a reacţionat în urma reproşurilor de cenzură şi s-a scuzat pentru ''îngrijorările'' provocate de acest incident pe care l-a pus pe seama unei ''actualizări automate'' şi a promis că va fi soluţionat rapid.

Weekendul trecut, statuia lui Winston Churchill amplasată în apropierea parlamentului de la Londra a fost vandalizată în seria de manifestaţii declanşate de uciderea în SUA a afro-americanului George Floyd de către un poliţist american alb în timpul arestării. Inscripţia ''a fost un rasist'' a apărut sub numele fostului premier britanic, acuzat că atunci când era la putere a făcut afirmaţii rasiste, în special la adresa indienilor.

Sâmbăta aceasta mii de protestatari care au format o contramanifestaţie împotriva demonstraţiei antirasiste s-au apropiat de statuia lui Churchill pentru a o ''apăra'' şi au avut loc confruntări între simpatizanţi ai extremei drepte şi poliţie, care a operat circa o sută de arestări.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E clar că Google e "Ministerul falsificării istoriei" în viitorul guvern mondial. Tot ce e pe net va fi atent controlat de Google iar istoria ne-convenabila va fi pur și simplu ștearsă de pe internet de globaliști. Acest proces a inceput deja.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb