"Distrigaz Sud" SA a contractat o cantitate de 200 milioane metri cubi gaze naturale din import

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 mai 2004

"Distrigaz Sud" SA a contractat o cantitate de 200 milioane metri cubi gaze naturale din import, cu destinaţia injecţiei în depozitele de înmagazinare subterană şi care va constitui rezerva pe stoc, informează Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC). Această contractare s-a făcut pentru ca, în perioadele cu temperaturi scăzute, furnizarea de gaze naturale către consumatorii casnici şi comerciali să se desfăşoare în condiţii optime.

Astfel, în contextul creşterii cererii de gaze naturale, unul dintre obiectivele majore ale SC "Distrigaz Sud" SA este intensificarea ritmului de dezvoltare a capacităţilor existente, în vederea valorificării tuturor rezervelor confirmate de gaze naturale.

Volumele de gaze naturale vor fi extrase treptat, în perioada octombrie 2004 - martie 2005, în situaţiile de deficit în sistem - datorat fie temperaturilor exterioare scăzute, fie modificării parametrilor de debit şi presiune la preluările de gaze naturale în frontieră.

Contractarea cantităţii de gaze s-a făcut în condiţii de preţ avantajoase, cunoscut fiind faptul că în perioada de vară preţul mondial la gazele naturale cunoaşte o scădere semnificativă, cererea pe piaţă fiind redusă. În acest context, achiziţia la acest moment este profitabilă, atît din punct de vedere financiar, cît şi strategic, politica acestei companii fiind axată cu prioritate pe realizarea unor economii substanţiale la capitolul costuri, avînd ca efect satisfacerea consumatorilor atît din punct de vedere al calităţii serviciilor, cît şi al atragerii de noi clienţi printr-un sistem de preţuri/tarife şi modalităţi de plată atractiv.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb