Diviziile americane ale "Deutsche Bank" şi "Santander" au picat testele de stres

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 martie 2015

Diviziile americane ale "Deutsche Bank" şi "Santander" au picat testele de stres

Banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) a respins planurile de distribuţie a capitalului prezentate de diviziile americane ale "Deutsche Bank" AG (Germania) şi "Banco Santander" SA (Spania), interzicându-le acestora să acorde dividende societăţilor-mamă sau să răscumpere acţiuni, până la aprobarea unui nou plan.

La finele celei de-a doua faze a testelor anuale de stres la care au fost supuse cele mai mari 31 de bănci americane, Fed a aprobat condiţionat planul de capital al "Bank of America" Corp. (a doua bancă majoră din SUA). Restul instituţiilor analizate, 28 din cele 31, au obţinut aprobarea deplină pentru programele lor de dividende şi răscumpărare de acţiuni.

Fed a precizat, făcând referire la decizia de respingere a planurilor de capital ale "Deutsche Bank Trust Corporation" şi "Santander Holdings USA", că există "slăbiciuni substanţiale şi extinse în procesul de planificare a capitalului" celor două bănci. Subliniind că problemele identificate sunt calitative, nu cantitative, Fed susţine că a observat probleme la sistemele de guvernanţă, control intern şi evaluarea riscurilor în cazul ambelor bănci.

În urma deciziei Fed, cele două bănci nu vor putea distribui profituri acţionarilor, respectiv băncilor-mamă, fără permisiunea expresă a Fed, care depinde de corectarea deficienţelor sesizate la testele de stres.

Ambele divizii americane sunt subsidiare importante ale băncilor mamă. Cu active de 150 de miliarde de dolari, "Santander Holdings USA" este responsabilă pentru 10% din afacerile globale ale grupului spaniol. La rândul său, "Deutsche Bank Trust" are active de aproximativ 54 de miliarde de dolari şi realizează 5% din afacerile globale ale băncii germane.

Conform Fed, per ansamblu, băncile americane sunt mai solide, o dovadă în acest sens fiind faptul că toate au trecut prima parte a testelor anuale de stres, care a simulat capacitatea acestora de a face faţă unei crize economice.

Aceasta a fost cea de-a cincea rundă de teste de stres derulate de Fed după criza financiară din 2009. Cele 31 de bănci supuse testelor reprezintă peste 80% din activele din sistemul bancar american.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb