Dmitri Medvedev: "Confruntarea cu Occidentul va dura decenii"

S.B.
Internaţional / 3 iulie 2023

Dmitri Medvedev: "Confruntarea cu Occidentul va dura decenii"

Confruntarea Moscovei cu Occidentul va dura zeci de ani, iar conflictul cu Ucraina ar putea deveni permanent, spune Dmitri Medvedev, fostul preşedinte al Rusiei, în prezent vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate, într-un articol publicat în ziarul guvernamental Rossiiskaia Gazeta, în care avertizează din nou asupra unei apocalipse nucleare, informează news.ro.

În articol, el spune că tensiunile dintre Rusia şi Occident sunt "mult mai grave" decât în timpul crizei rachetelor cubaneze din 1962, când lumea a fost la un pas de o conflagraţie nucleară.

Un război nuclear este "destul de probabil", dar este puţin probabil să aibă câştigători, recunoaşte Medvedev, care a afirmat în repetate rânduri că sprijinul occidental pentru Ucraina creşte riscurile unui conflict nuclear.

Medvedev subliniază că între Moscova şi Occident există diferenţe acute cu privire la Ucraina, cu privire la direcţia omenirii şi la modul în care este structurată ordinea mondială. "Un lucru pe care politicienilor de toate culorile nu le place să îl admită: o astfel de Apocalipsă nu este doar posibilă, ci şi destul de probabilă", punctează Medvedev.

Oficialul rus anunţă că Moscova este în continuare hotărâtă să împiedice aderarea Ucrainei la NATO. "Scopul nostru este simplu - să eliminăm ameninţarea aderării Ucrainei la NATO. Şi îl vom atinge. Într-un fel sau altul", afirmă Medvedev în articolul publicat în Rossiiskaia Gazeta. Având în vedere regula NATO de a nu admite ţări implicate în dispute teritoriale, conflictul cu Ucraina ar putea deveni "permanent", arată Medvedev, spunând că pentru Moscova acest aspect are un caracter existenţial.

Singura modalitate de a dezescalada tensiunile dintre Rusia şi Occident este de a intra în negocieri dure, consideră vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate. "Confruntarea va fi foarte lungă şi este prea târziu pentru a-i îmblânzi pe cei revoltaţi (adică pe noi)", scrie Medvedev. "Confruntarea va dura zeci de ani", conchide el.

Medvedev, văzut cândva în Occident ca un om politic liberal, deschis către modernizare, a devenit unul dintre cei mai radicali politicieni ai Rusiei de când Moscova a invadat Ucraina. În calitatea sa actuală de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate, opiniile sale reflectă o parte din gândirea de la cel mai înalt nivel al Kremlinului, potrivit oficialilor ruşi.

Analiştii occidentali consideră că "şantajul nuclear" practicat de Medvedev este o tactică menită să sperie Occidentul pentru a reduce sprijinul militar acordat Ucrainei şi pentru a face, în schimb, presiuni asupra Kievului pentru a începe negocieri de pace cu Moscova.

Statele Unite, cel mai mare susţinător financiar şi militar al Ucrainei, au declarat că nu doresc să se angajeze într-un conflict direct cu Rusia, pentru a evita riscul unui război nuclear.

Ucraina spune că nu va negocia până când nu va alunga toţi soldaţii ruşi de pe teritoriul său.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Multumim americanilor! Fara ei nu am fi avut un asemenea risc.

    1. fara ei, eram in situatia Ukrainei, foarte fericiti

      Asa este. Cu americanii însă nu mai cheltuim bani cu locurile de veci. E un mare progres.

      Ce făcea Armata Roșie „eliberatoare” în urmă cu 80 de ani: jafuri, distrugeri, răpiri

      În timpul celui de-al doilea război mondial, după întoarcerea armelor împotriva Germaniei, civilii români au fost victimele Armatei Roșii, deși eram, teoretic, aliați. Populația a depus sute de plângeri la adresa militarilor ruși „eliberatori”. 

      Aceste plângeri vizau abuzuri grave ale soldaților și ofițerilor, răpiri, furturi, jafuri, distrugeri, violări de domicilii, dezarmări ale forțelor de ordine. Ele au rămas fără răspuns având în vedere regimul comunist instaurat după război.

      Documentele au fost păstrate în Arhivele Naționale ale României, unde au fost consultate de jurnaliștii Europa Liberă. Rapoartele au fost întocmite de prefecturile din țară și conțin declarațiile civililor sau procese verbale ale autorităților locale. 

      Riscul este al rusilor pentru ca au ales sa traiasca in sclavie. Ei sunt prostiti de propaganda ca occidentul este dusmanul suprem in timp ce nomenclatura isi face concediile, cumparaturile si isi tine familiile la dusmanul suprem. Pentru ei occidentul e bun, dar pentru prostime e cah.

      Confruntarea cu occidentul nu v-a dura decenii din simplul motiv ca poporul rus nu v-a rezista atat de mult in izolare si innapoiere. 

      Ce facea armata rosie eliberatoare?Ce face si armata lui Putin.Violuri,jafuri,distruger i ,rapiri si toate cele rele.Nimic nou sub soare,asa au fost,asa sunt si asa vor ramane.Rusii nu se vor schimba niciodata,

      Cand ai fost tu, Romania, aliati cu rusii in WW2? De ce persisti in mizeria informationala scornita de Romania si statul roman? Romania a fost stat invins la conferinta de pace. A platit despagubiri mai rau decat Ungaria Hortista.

      Se vade ca nu esti roman!Incerci sa sa rescri istoria cum iti cade tie mai bine!Romania a fost intr-o situatie aproape imposibila in ww2 ! URSS prin actul Ribentrop-Molotov si-a impartit Euroopa de Est cu Germania nazista a lui Hitler si a contribuit direct la izbucnirea ww2!Pe langa faptul ca ii alimentau pe nazisti cu mii si mii de tone de resurse vitale efortului de razboi- cereale,minereu de fier,petrol,etc- Romaniei i-a impus cedarea Basarabiei si Bucovinei iar pe Polonia chiar a atacat-o alaturi de nazisti...Stalin nu avea nicio problema cu nazistii,ba chiar ii simpatiza atat de mult incat a fost chiar socat cand partenerii nazistii l-au atacat...Cam asta e cu duplicitarii rusi...Cat despre actul de la 23 August se pare ca n-ai auzit de el sau te faci ca n-ai auzit...Drept rasplata pt efortul depus de armata romana dupa 23 Augustx1944 Stalin a fost deacord ca Ardealului de nord sa revina iar Romaniei asa cum era inainte de dictatul de la Viena...Cam asta-i istoria! Slovacii chiar si acum au un mare sentiment de recunostinta pt sacrificiul facut de Armate Romana in eliberarea lor de sub dominatia nazistilor...Asta nu va convine sa recunoasteti...Am fost apoi sub dominayia URSS care ne-a impus comunismul si ne-au umilit si jefuit cum au vrut ei...Dar acum suntem in NATO si speram sa nu mai fim sub dominatia lor vreodata!

    Confruntarea cu Occidentul se poate incheia imediat daca Rusia iese din logica si paradigma confruntarii.

     

    Pe linia de destin a Rusiei anul 2039 e un mare punct de cotitura cand Rusia va plati cu existenta greselile armate fata de vecini pe care le-a facut si pe care urmeaza sa le faca in perioada 2026-2034. Si ale genuri de greseli karmice din trecut (inclusiv SINGURUL FURT ATESTAT DOCUMENTAR IN ISTORIE de Tezaur de Stat incredintat de Romania cu acte in regula Rusiei ! ). Toate vor fi platite.  

    Rusia se crede atat de puternica incat pare sa leviteze peste regulile karmice ale Destinului. Nimic mai fals. RUSIA VA PLATI TOATE RAUTATILE FACUTE!  

    Daca Rusia vrea pace, va trai si dincolo de 2039.  

    Daca Rusia vrea razboi si are vise prostesti-expansive, o sa dispara de tot si pentru totdeauna (din 2039), prin vointa divina. 

    Ban.Cher.Vali 

    1. poate vrei sa spui americanii !

      Confruntarea cu Occidentul se poate incheia imediat daca America iese din logica si paradigma confruntarii. 

      cate razboaie au initiat americanii in ultimul secol ?  

      in cate tari si-au trimis armata sa creeze conflicte?  

      cum se ridica o tara cum imediat america isi trimite armata sa instaureze o asa zisa democratie  

       

      Americanii au înnebunit, astfel nu se poate explica cum de sunt conduși de un om rămas fără creier.

      Bai nenea Vasi, cine a invadat pe cine? Daca nici asta nu e usor de priceput, la revedere, nu ne mai plictisiti cu propaganda CCCP v2.0

      Esti procriminalulputin?

    DA, NICI vorba. va dura pana dispare putler, poate cativa ani dar nu decenii.

    si medvedev un betiv n-are sanse la putere. sunt si oameni mai deschisi la minte in ruzia care ar putea sa conduca tara. conflictele miilitare si comerciale doar saracesc o tara mai ales cele prelungite. deci ruzia daca-si cunoaste interesul va face pace si comert cu toata lumea.  

    Rusia va deveni vasalul Chinei...si nu cred ca le va lua rusilor decenii ca sa invete sa manance cu betisoare.

    1. Rusia este dușmanul civilizației libere,pt toți pupincuriști și troli lui Putin le doresc să trăiască în Rusia medievala a lui Putin care este la tot pasul cu puține excepții.

      Vorbim fără să gândim cum trăiesc rușii,

      Alde Șoșoacă să pupe ,,poala,, lui Putin un pitic impotent și Machiavelli. 

      Civilizatia asta "libera" a zdrobit vietile a milioane de oameni in pandemie. Si a ucis la propriu milioane in Orient prin razboaiele NATO / SUA duse acolo.

    Cate opinii dupa niste bazaconii spuse de un papusar!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb