DMITRI MEDVEDEV:  "Este important să împingem ameninţările la adresa Rusiei cât mai departe posibil, până la graniţa cu Polonia"

G.D.
Internaţional / 24 februarie 2023

"Este important să împingem ameninţările la adresa Rusiei cât mai departe posibil, până la graniţa cu Polonia"

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate, a declarat astăzi că singura modalitate prin care Moscova îşi poate asigura în cele din urmă o pace durabilă cu Ucraina este de a-şi extinde cât mai mult posibil propriile frontiere, chiar dacă acest lucru ar însemna să ajungă până la graniţele Poloniei, stat membru NATO, informează News.ro.

"Este important pentru Rusia să distrugă neonazismul din Ucraina şi să împingă ameninţarea mai departe de graniţele sale, chiar dacă trebuie să meargă până la graniţa cu Polonia", a declarat Dmitri Medvedev într-un comentariu pe Telegram.

Este o poziţie care confirmă, la un an de la declanşarea războiului, că ambiţiile expansioniste ale Moscovei sunt de a cuceri şi anexa întreg teritoriul Ucrainei.

Polonia are graniţe estice lungi cu Ucraina şi cu Belarus, aliat al Rusiei, şi o frontieră de aproximativ 200 km, în extremitatea sa nord-estică, cu enclava rusă Kaliningrad.

Aliatul lui Putin avertizează că, dacă "neonaziştii" nu vor fi înlăturaţi de la putere la Kiev, aceştia ar putea începe în cele din urmă să provoace un nou conflict mondial.

Medvedev a reamintit că ceea ce Moscova numeşte "operaţiunea militară specială" este în desfăşurare de un an. "Un an în care militarii noştri restabilesc ordinea, pacea şi justiţia pe teritoriul nostru, ne protejează poporul şi distrug rădăcinile neonazismului. Ei sunt eroi. Ei sunt ajutaţi de întreaga ţară prin aprovizionarea frontului cu tot ceea ce au nevoie", a scris Medvedev.

"Victoria va fi obţinută", a subliniat el. "Cu toţii ne dorim ca aceasta să fie cât mai curând posibil. Şi acea zi va veni. Ne vom recâştiga teritoriile şi ne vom proteja în mod fiabil poporul nostru care a suferit ani de zile de pe urma genocidului şi bombardamentelor", a adăugat Medvedev.

El spune că actualele autorităţi ucrainene nu sunt interesate de oprirea conflictului. În acelaşi timp, se declară încrezător că mai devreme sau mai târziu vor trebui să facă acest lucru şi atunci se va ajunge la "un fel de acord".

"Dar problemele nu se vor încheia aici", avertizează el, spunând că aceste negocieri vor fi "dure şi nervoase", pentru că, sugerează el, se vor purta de fapt cu Occidentul.

"În primul rând, pentru că negociatorii oficiali din partea adversarului nostru sunt unii, iar liderii reali sunt foarte diferiţi", a explicat el.

Deciziile nu vor fi luate de "un fel de Zelenski, dacă mai este în viaţă, sau de clica sa. Decizia va fi luată peste Ocean", spune Medvedev, menţionând explicit perspectiva de eliminare fizică a liderului ucrainean.

Medvedev a precizat că deciziile pentru regimul de la Kiev "vor fi luate în culise de către cei care se ocupă de furnizarea de arme Kievului şi de alocarea de bani pentru a susţine ceea ce a mai rămas din economia ucraineană".

Medvedev spune că "principalii inamici" ai Rusiei vor să slăbească ţara cât mai mult posibil şi să o facă să sufere pentru o perioadă lungă de timp. "De aceea, ei nu sunt interesaţi să pună capăt conflictului. Dar, mai devreme sau mai târziu, conform legilor istoriei, o vor face. Şi atunci va apărea un fel de acord. Bineînţeles, fără acorduri fundamentale privind frontierele reale sau un nou pact de la Helsinki care să asigure securitatea în Europa. Doar un oarecare acord", a punctat vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate.

"Atunci este posibil să înceapă o perioadă la fel de dificilă. Luni şi ani epuizanţi de confruntare, isterie şi cruzime din partea celor care vor guverna ceea ce a mai rămas din Ucraina", a spus Medvedev. "Soarta lor este de invidiat", a adăugat el ironic.

"De aceea este atât de important să se atingă toate obiectivele operaţiunii militare speciale. Să respingem cât mai mult posibil graniţele care ne ameninţă ţara, chiar dacă acestea sunt graniţele Poloniei", a arătat Medvedev.

Chiar dacă viziunea lui Medvedev este destul de haotică, el este primul oficial de la Moscova care pare că vorbeşte despre o reglementare a conflictului, în condiţiile în care până acum Moscova a spus că nu vede posibilă o asemenea perspectivă.

Potrivit lui Medvedev, există pericolul ca "actuala ideologie" de la Kiev să rămână în Ucraina pentru o perioadă lungă de timp. Prin urmare, a subliniat el, este important "să distrugem neonazismul până la capăt, pentru a nu pierde timpul prinzând rămăşiţele bandelor Bandera în pădurile din Mica Rusie. Pentru ca lumea să-şi găsească pacea mult aşteptată", a conchis el.

Medvedev, în vârstă de 57 de ani, considerat cândva un moderat, a adoptat un ton din ce în ce mai radical de la invazia Rusiei în Ucraina, iar unii analişti politici sugerează că este una dintre persoanele pe care Putin le-ar putea lua în considerare într-o zi ca viitor succesor.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Și vor fi înlăturate toate potențialele pericole la adresa Rusiei. Imediat o sa va lumineze Dumnezeul cel adevărat nu cel pe care l slujește Kitul,că trebuie să abandonați trufia și să vă retrageți repejor in COCINA voastră de secol 18 numita de voi Mama Rusia.

    1. Kitul nu Kitul

      Kiril

      In curand Rusia va ajunge exact acolo unde ii este locul, ... la granitele ... Rusiei.

    Astia ori sunt paranoici si chiar le e frica de ucraina, sau vor bogatiile ucrainei(care ar fi acelea)si mint cu nerusinare. Deici ori paranoia ori minciuna.

    Jos labele de pe Ucraina javre. O sa fiti faliti curand voi rusii. Raazboiele astea sunt extrem de scumpe. 

    Foarte corect si foarte clar, ceea ce spune Medvedev! Intr-adevar, nu poti face pace cu nazistii si cu Occidentul satanist din spatele lor, pana cand nu ocupi intreaga Ucraina! Problema e ca Occidentul nu se poate impaca cu situatia asta, asa ca le va da nazistilor arme din ce in ce mai performante si mai letale, inclusiv arme nucleare, ajungandu-se sigur mai devreme sau mai tarziu la conflictul nuclear, din care scapa cine poate!

    1. Te simți cumva satanist,du te la Mache de la Constanța sa te desatanizeze.

      Nu te baga nimeni in seama, asa ca te bagi de unul singur, cu ineptiile tale? In caz ca nu ti-ai luat pastilele prescrise, ia macar un supozitor si calmeaza-te!

      Sfatul ti se aplica si tie! Baga un Sarmat si relaxeaza-te!

      Baga-ti-l tu in dos, ca sa intri in extaz si sa explodezi de placere!

    Puti a frica, Medvedev...

    1. Si a alcool!

      Specialitatea Stalinskaia

    Medvedev mai bine ai suna goarna si ai da mobilizare generala si gata ai ajunge la granita cu Polonia. Asa este un joc dea soarecele cu pisica cu occidentul si SUA. Va omorati soldatii degeaba pe etape in loc sa treceti peste Ucraina. Nu stiu cine gandeste asa prost pe la voi ca miroase doar a tradare pe la voi.

    1. Angajează te tu consilierul lui,căci văd că aberezi mai bine că el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb