Dmitri Medvedev: "În cazul unui conflict între Rusia şi NATO, Polonia va dispărea"

G.D.
Internaţional / 14 aprilie 2023

Dmitri Medvedev: "În cazul unui conflict între Rusia şi NATO, Polonia va dispărea"

În cazul unei ciocniri directe între Rusia şi NATO, Polonia va dispărea, având în vedere rolul ei de avanpost al NATO în Europa. Această declaraţie a fost făcută de vicepreşedintele Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse Dmitri Medvedev, într-un cont pe Twitter în limba engleză, comentând afirmaţiile prim-ministrului polonez Mateusz Morawiecki, informează astăzi agenţia EFE, conform Agerpres.

"Nu ştiu cine câştigă sau pierde într-un astfel de război, dar având în vedere rolul Poloniei ca avanpost al NATO în Europa, această ţară va dispărea cu siguranţă împreună cu prim-ministrul ei stupid", a declarat Medvedev.

Astăzi mai devreme, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat într-un interviu acordat NBC că ostilităţile din Ucraina ar putea continua câţiva ani. În plus, în opinia sa, loviturile Ucrainei asupra teritoriului Rusiei "nu încalcă niciun acord internaţional", în timp ce Kievul desfăşoară acţiuni defensive.

Întrebat de un reporter NBC despre posibilitatea extinderii conflictului din Ucraina, Morawiecki a spus că nu este îngrijorat de un astfel de scenariu, deoarece ar însemna "un război între NATO şi Rusia, pe care Rusia îl va pierde foarte repede". Premierul polonez a subliniat că acum ţările NATO nu sunt parte la conflictul din Ucraina, ci doar oferă Kievului asistenţă militară şi financiară.

Înainte de aceasta, Medvedev a prezis de asemenea dispariţia Ucrainei. Potrivit acestuia, nici Europa, nici Statele Unite, nici Rusia, nici propriii cetăţeni nu au nevoie de această ţară. Politicianul rus a subliniat de asemenea "artificialitatea" formării acestui stat şi a numit-o "neînţelegere generată de prăbuşirea URSS". Vineri mai înainte, Medvedev a spus că de îndată ce Occidentul încetează să finanţeze Ucraina, nu numai ostilităţile se vor sfârşi, ci Ucraina însăşi, adaugă Vedomosti.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. "Nu ştiu cine câştigă sau pierde într-un astfel de război":-)...mujicule esti varza, in caz de razboi dispareti in primele 30 de minute, nici nu apucati sa ziceti "In trei zile suntem in Varsovia":-)

    1. Mujicul se refera la rachete tactice Kalibr cu focos nuclear care chiar fac ravagii pe o raza de 5 km...de ce s ar iradia polonezii? Pt Biden&Zele?

      Esti cumva prorusi sau mi se pare cumva?

    Iar vorbești prostii rusofobule,

    războiul Rusia vs NATO nu poate 

    fii decât NUCLEAR, în care pierdem

    cu toții, fără invingatori 

    1. Eh, atunci să le trimitem rușilor mașinile de spălat prin curier.

      Ești tare dus cu pluta

    Inclusiv Țările Baltice, România, Moldova și Ucraina ! Așa, Doamne !

    1. Măcar îți stârpesc și ție suferința. :))

      Care suferinta? El ranjeste continuu.....umfla si desumfla punga cu prenadez....

      Moldova nu, decat daca Romania o taraste in razboi, ceea ce ar putea fi posibil cu actuala clasa politica de prostovani.

       

      De notat pentru toti cititorii articolului ca este o prima schimbare de ton in retorica belicoasa a amenintarilor. Cele de pana acum erau exagerate, de trol, prin care NATO si Rusia (mai ales Medvedev) se trolau reciproc. "Rusia fura masini de spalat, lupta cu cazmale ca nu mai au munitii, sunt desculti pe front, daca NATO intra in lupta cu doar 50 de tancuri, ajunge la Moscova, etc...", la care rusii raspundeau cu "Un tsunami nuclear va matura Anglia, avem focoase nucleare cat pentru toti din Vest si inca ne mai raman pentru o runda, etc" 

       

      Acest mesaj al lui Medvedev este una dintre primele amenintari serioase, scrisa pe un ton cat se poate de serios. Iar esenta mesajului este ca dintr-o confruntare NATO-Rusia, in conditiile in care ambele parti au capabilitati nucleare de MAD (distrugere mutuala), supravietuirea unei parti este o chestiune de sansa, nu o certitudine. Medvedev spune asta foarte clar ca nu se stie cine va supravietui. Dar este la fel de clar si evident ca tarile avanpost numite de Medvedev vor fi cele care vor suferi cel mai rau. Pentru ca NATO le va folosi pentru a concentra trupe in vederea invaziei, asa cum a facut in toata istoria invaziilor esuate asupra Rusiei. De aceea Medvedev ne transmite in cel mai clar si limpede mesaj, deloc belicos si exagerat, ci pragmatic, ca daca noi, romanii, polonezii, avem nesansa sa se porneasca un razboi NATO-Rusia, tarile noastre vor fi primele lovite in infrastructura duala. Rusii ne vor lasa fara curent electric, fara sosele, poduri si trecatori prin munti, fara gaze si petrol. Adica ne vor lasa pe noi si pe polonezi exact asa cum trebuie ca armatele NATO sa nu aiba conditii pentru a se mobiliza in apropierea granitei Rusiei. 

      Ai auzit Romania si Polonia? Noi ar trebui sa fim primii care sa ne dorim pacea. 

    Un măscărici dă lecții Poloniei. Sa citească încă odată ce s a întâmplat în 1919. Sper sa dispară odată pentru totdeauna aceasta putere a răului

    1. In sfarsit cineva care punctul pe i! Bravo!

      De ce nu te uiti la lectii mai apropiate, de pilda in 1945, cu tancurile sovietice pana la Berlin.

      Asteapta un pic, urmeaza: "Cu tancurile germane pana la Moscova"

      Cu Leopard 1? Masinuta aia veche de 40 de ani? Mai citeste stirile.

    Astia nu sunt in stare sa treaca de Donbas, dar distrug Polonia...

    1. Armata Roșie este moarta de mult timp...

    In cazul unui astfel de conflict pe care il tot invoci va exista un singur lucru bun pt omenire, tu si cei de teapa ta, veti disparea primii.

    Ce activi sunt războinicii tastelor.

    1. nu-i asa?

      si eu am observat munca intensa a trolilor ucrainieni si rusi, deopotriva.  

    polonia si lituania au tinut piept rusilor in trecut. sa nu uitam cat teritoriu tineau in frau.

    s c cret 

    1. Esti penibil, confunzi Finlanda cu Lituania. Stiam cu totii ca esti zero, acum te-ai mai si barat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb