DNA a pus sechestru pe bunurile celor implicaţi în dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft"

Anticorupţie / 27 februarie 2015

--------------------

Actualizare 15:34 Contestaţia Elenei Udrea la arestul preventiv va fi judecată pe 5 martie

Judecătorii Înaltei Curţi au fixat termenul de judecată al contestaţiei Elenei Udrea la arestul preventiv din dosarul "Gala Bute" pentru data de 5 martie, transmit surse din presă.

Elena Udrea a contestat decizia judecătorilor de a fi arestată preventiv în dosarul "Gala Bute", astfel că pe 5 martie va afla dacă această măsură va fi menţinută de ÎCCJ sau va fi înlocuită cu o formă mai blândă, ca cea a arestului la domiciliu.

(E.D.)

---

Actualizare 15:27

Procurorii DNA au instituit sechestru asiguratoriu pe averea mai multor persoane implicate în dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft", printre care Udrea şi Cocoş, Obreja, Ariton şi alţii, transmit surse din presă.

Potrivit acestora, procurorii DNA au dispus, în dosarul "Gala Bute", instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparţin Elenei Udrea, lui Ion Ariton, Rudel Obreja, Cornel Resmeriţă, Miron Dorel Gardean şi Miron Lupulescu.

În dosarul "Microsoft", procurorii anticorupţie au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ale lui Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru.

(Elena Deacu)

---

Actualizare 15:17 Topoliceanu: "Elena Udrea vroia 10% din bugetul CNI pentru ea şi pentru partid"

Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), susţine că Elena Udrea vroia 10% din bugetul CNI pentru ea şi pentru partid, se arată în motivarea judecătorilor la decizia de arestare preventivă iar Topoliceanu a declarat în faţa judecătorilor că Udrea este cea care aproba plăţile şi stabilea comisioanele pentru lucrări, potrivit Antena3.

Din declaraţiile martorilor reiese că Elena Udrea obişnuia să bifeze proiectele ce urmau să fie finanţate, însă unele lucrări erau plătite la interval de câteva zile iar altele aşteptau ani întregi ca să primească decontările.

"La puţin timp după numire am avut o discuţie cu Elena Udrea, care mi-a spus că bugetul CNI este de aproximativ 100 de milioane de euro şi că din aceştia s-ar putea obţine dacă nu 10, măcar 5 milioane pentru ministru personal şi pentru partid. Nu au fost stabilite termene clare la care eu să aduc aceşti bani, iar eu nu am promis că voi obţine sumele mai sus menţionate. Nu am luat-o ca fiind o discuţie serioasă", a declarat Ana Maria Topoliceanu, în faţa judecătorilor.

În motivarea judecătorilor care au emis mandatul de arestare a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute se arată că Elena Udrea primea mită în vacanţe de lux în Grecia, potrivit Antena3.

--------------

Actualizare 11:06 Avocatul Elenei Udrea: "DNA a pus sub sechestru bunuri ale Elenei Udrea de câteva milioane de lei"

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", a declarat la ieşirea din sediul DNA că procurorii au impus un sechestru asigurător pe bunuri aparţinând fostului ministru al MDRT în valoare de "câteva milioane lei".

Anterior, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost adus din arestul Poliţiei Capitalei la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a da declaraţii în dosarul "Gala Bute", la DNA mai fiind audiat şi fostul ministru Ion Ariton, aflat sub control judiciar.

Rudel Obreja a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 10:30, fiind însoţit de poliţişti care l-au adus din arestul Poliţiei, unde este încarcerat din 5 aprilie.

---------

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a fost adusă, în această dimineaţă, din arestul Poliţiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiată în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, transmit surse din presă.

Elena Udrea a fost arestată preventiv miercuri, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul "Gala Bute". Decizia nu este definitivă, contestaţia Elenei Udrea urmând să se judece tot la instanţa supremă.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb