DNA / AL DOILEA DOSAR: Fostul director RATB Viorel Popescu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 26 februarie 2015

Fostul director al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) Viorel Popescu a fost trimis, ieri, în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 2.500 de euro ca să intervină pe lângă funcţionari din instituţie pentru favorizarea unor firme.

În acelaşi dosar, DNA l-a trimis în judecată, sub control judiciar, pe Marian Brebeanu, administratorul unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă, şi în stare de libertate pe Marian Romică Niţu, fost consilier al lui Popescu, pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit comunicatului DNA, în decembrie 2011, înainte de Sărbători, Viorel Popescu ar fi primit 2.500 euro, indirect, de la Brebeanu şi de la alt om de afaceri, la sediul RATB, ca să intervină pe lângă funcţionarii competenţi din instituţie, în scopul derulării în condiţii avantajoase, pentru firmele celor doi oameni de afaceri, a unui contract al cărui obiect îl constituia vânzarea, de către RATB, a 232 de mijloace de transport casate (din parcul propriu, în vederea dezmembrării şi valorificării ulterioare a deşeurilor rezultate), precum şi pentru atribuirea ulterioară a altor contracte similare către firmele celor doi afacerişti.

DNA mai acuză că, pe 29 ianuarie 2015, Marian Romică Niţu, cu ocazia audierii sale, a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale cauzei, în sensul că a negat că ar fi fost intermediarul banilor.

Anchetatorii au pus sechestru asigurător pe diverse bunuri mobile şi imobile ale lui Popescu şi Brebeanu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de menţinere a măsurilor preventive şi asigurătorii.

Viorel Popescu a mai fost trimis în judecată de DNA, pe 18 septembrie 2014, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, în scopul obţinerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecinţe deosebit de grave.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb