DNA: Avocatul Bogdan Mitrache, trimis în judecată

A.C.
Anticorupţie / 21 iulie 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a avocatului Ion Bogdan Mitrache din cadrul Baroului Vâlcea pentru trafic de influenţă, transmite un comunicat DNA.

În rechizitoriu procurorii au notat: "În cursul anului 2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan, avocat din cadrul Baroului Vâlcea, i-a pretins unui denunţător suma de 20.000 euro susţinând că va interveni prin intermediul fratelui său, magistrat judecător, la judecătorii din cadrul Curţii de Apel Craiova, învestiţi cu soluţionarea unui dosar, în scopul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti favorabile denunţătorului, fiului şi concubinei acestuia din urmă. O primă discuţie între inculpat şi martorul denunţător a avut loc în luna octombrie 2013, când avocatul Mitrache Ion Bogdan i-a pretins suma de 10.000 euro, pentru a obţine o hotărâre favorabilă denunţătorului, fiului şi concubinei acestuia, la Judecătoria Craiova. Discuţiile nu s-au concretizat deoarece, martorul denunţător nu dispunea de această sumă de bani".

În intervalul sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie 2014, martorul denunţător şi avocatul Mitrache "s-au întâlnit întâmplător în apropierea Tribunalului Olt, acesta din urmă reproşându-i că nu i-a remis suma de 10.000 de euro, pretinsă în condiţiile susmenţionate, invocând faptul că < treaba era aranjată >", au mai arătat procurorii DNA.

Mitrache i-ar fi sugerat că poate relua discuţiile şi că, în schimbul sumei de 20.000 de euro, poate determina prin intermediul fratelui său, pe judecătorii din cadrul Curţii de Apel Craiova, responsabili de soluţionarea apelului, "să dispună o hotărâre favorabile pentru sine (denunţător - n.r.), fiul său şi concubina acestuia. Inculpatul a pretins, iniţial, ca suma de 20.000 de euro să-i fie achitată în 2 tranşe : 10.000 de euro în cel mai scurt timp iar, restul de 10.000 de euro după rămânerea definitivă a hotărârii Curţii de Apel Craiova. În data de 22.06.2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferenţa să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranşe: suma de 9.000 de euro în zilele următoare iar diferenţa de 10.000 de euro după pronunţarea hotărârii judecătoreşti", se mai arată în comunicare.

La 26 iunie 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la denunţător suma de 9.000 euro, în scopul mai sus menţionat, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Piteşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb