DNA FACE PRIMA MIŞCARE ÎN DOSARUL "BROKER" Fosta directoare a sucursalei din Deva, arestată pentru 30 de zile

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 octombrie 2009

Prejudiciul adus foştilor clienţi "Broker" depăşeşte două milioane de euro

Anton Ionescu: Numărul de procese intentate de păgubiţi a început să scadă

Fosta directoare a sucursalei din Deva a SSIF "Broker" Cluj, Adriana Iuliana Constantin, a fost reţinută preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, la solicitarea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Alba, la opt luni după sesizarea fraudei prin care au fost prejudiciaţi sute de clienţi ai casei de brokeraj.

Adriana Constantin este cercetată pentru infracţiunile de înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Procurorii DNA susţin că, în perioada 2005-2008, fosta angajată "Broker" a "indus în eroare persoa­ne care intenţionau să investească pe piaţa financiară, le-a întocmit în fals portofolii clienţilor şi le-a eliberat chitanţe pentru sumele primite cu titlul de investiţie, fără să le înregistreze în evidenţele contabile".

Frauda de la Deva a intrat în atenţia autorităţilor la începutul acestui an, după ce mai mulţi investitori au reclamat faptul că portofoliile lor nu apăreau în evidenţa "Broker" Cluj. Cazul a fost anchetat iniţial de Poliţia locală, dar a fost transferat ulterior către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Hunedoara (DIICOT) ca să ajungă apoi în atenţia procurorilor DNA din Alba.

"Dosarul a fost plimbat puţin pentru că nu s-a ştiut de la început dimensiunea prejudiciului. Aceasta a fost aflată pe parcurs, după ce tot mai mulţi investitori prejudiciaţi au venit şi au făcut plângere", au explicat, pentru ziarul BURSA, surse din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adăugând: "Ancheta a durat ceva timp pentru că au fost audiaţi sute de investitori".

Reprezentanţii DNA Alba au precizat că prejudiciul creat investitorilor prin fraudele de la Deva depăşeşte nouă milioane de lei (aproximativ două milioane de euro).

"Broker" a încercat să cadă la înţelegere cu investitorii furaţi

Scandalul de la Deva a dus la căderea mai multor capete importante în cadrul casei de brokeraj, cel puţin într-o primă fază. Cel mai lovit a fost Petru Prunea, care şi-a pierdut func­ţiile de preşedinte şi director general, după ce i s-a interzis să mai activeze pe piaţa de capital pentru o perioadă de cinci ani.

Societatea a încercat să se reinventeze după plecarea lui Petru Prunea şi a vrut să rezolve pe cale amiabilă reclamaţiile clienţilor prejudiciaţi la Deva.

"Numărul de procese intentate de aceşti investitori a început să scadă şi pentru că am ajuns cu unii dintre ei la o înţelegere amiabilă", a declarat, pentru ziarul BURSA, domnul Anton Ionescu, preşedintele companiei.

Domnia sa ne-a spus că o parte dintre foştii clienţi ai "Broker" au dorit refacerea portofoliului, iar societatea a cumpărat din piaţă acţiuni pe care le-a dat celor prejudiciaţi.

"Am cheltuit câteva zeci de milioane de lei vechi pentru această operaţiune. Ne vom îndrepta ulterior împotriva celor care au greşit tranzacţiile", a mai spus domnul Iones­cu.

Potrivit domniei sale, "Broker" are în prezent 30 de procese individuale cu foşti clienţi afectaţi de ce s-a întâmplat la sucursala din Deva a societăţii.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Domnule Anton Ionescu, cu cine ati ajuns la o intelegere?Probabil tot cu cei care au luat mai mult...Tot lor le-ati refacut portofoliul!!! Pe noi, investitorii mai marunti nu ne-a contactat nimeni!!! Cum ati facut trierea???

    In Deva nu am auzit de asa ceva!Chiar?

    Aoleu dom-le, dar pe Prunea cine-l ia?

    el este principalul vinovat. Sa se autosesizeze DNA-ul si impotriva Domnului Prunea, deoarece impreuna cu el sa furat nu numai de la Deva ci si din alte parti.  

    Gata cu gunoaiele si cu atata frauda. Sunt mai multi implicati in asa ceva, bineinteles si un Profesor Doctor Praslea cel voinic si Prunele de aur.

    ar fi foarte interesant sa se mearga mai departe cu ancheta ... intrucat inteleg ca domnul profesor universitar doctor Prunea Petru nu renunta la piata de capital, chiar si cu interdictia de la CNVM. Principatul vinovat este tot el, pentru fraudele din Broker, pentru ca, haideti sa fim seriosi!, daca el nu era de acord cu asa ceva, nu se intampla nimic in afara legii!!!. Dar, mai mult ca sigur, nu numai ca a fost implicat, A FOST INITIATORUL ACESTOR FRAUDE !!!!

    aaa... ma intreb ce ii poate invata pe studeti un asemenea personaj :  

    Cap 1. Metode de fraudare a investitorilor ...etc etc ...

    1. Iti dai seama ca este vinovat de-a binelea si cred cu tarie ca DNA va merge mai departe si o sa-l aresteze si pe dl Prunea ca sa nu mai poata invata viitori studenti care ies din mana lui cum sa ``FRAUDEZE INVESTITIILER ` pe piata de capital. Jos cu HOTII, DELAPIDATORII, INSELATORII, SFIDATORII LEGII, EVAZIONISTI FISCALI etc.....etc.... Bravo DNA, va faceti bine treaba baieti, DAR NU UITATI SA MAI ARESTATI SI SA FACETI DREPTATE CA SA MAI INFUNDE SI ALTII PUSCARIA CA O MERITA .

      PS. Nu uitati si de D-l Profesor , dar si de cei de langa el cu care este tot pe o mana. 

    Dragii mei, nu va dau mult si veti vedea ca vor fi anchetati si ceilalti implicati, aveti rabdare, caci nimenea nu este pironit in cuie. UN singur OM si DUMNEZEU A FOST PIRONIT SI RASTIGNIT PE CRUCE. SI VA PLATI TUTUROR PENTRU CEEA CE AU FACUT, Va dati seama ca va asculta si rugaciunile celor pagubiti si blestemele lor ca li s-au emis portofolii false si chitante tot asa care nu figurau nicaieri, nu va mirati daca cei care au bani nu vor fi poate niciodata arestati, dar VOR PLATI, Daca nu ei COPII LOR SI URMASII URMASILOR LOR, PANA LA CEA DE-A 9-A SAMANTA. Stati linistiti si aveti nadejde in cel de Sus, si va va ajuta. Nu se poate sa nu plateasca cineva dupa cea facut atata frauda.

    Apropo mai sunt niste Porunci Dumnezeiesti ,, Sa nu furi,, Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau,, etc. , Daca dansii au poftit si au furat, o sa o PLATEASCA CU CARU. Garantat 100%. O sa vedeti. 

    1. Ai perfecta dreptate Mimi, Doamne Ajuta si Lumineaza mintile celor de la DNA sa fie arestati si restul care s-au imbogatit peste noapte. Se stie care sunt aceea, nu se vor ascunde dupa deget o viata, dupa cum spui este un DUMNEZEU, care vede si stie tot, vor da socoteala la Dreapta si SFANTA JUDECATA. Deoarece poti sa ai ce vrei ca nu sti cand iti vine ceasul si clipa. `` STATI SI PRIVEGHEATI CACI CLIPA ESTE APROAPE,, NU PETRECETI IN DESFRAURI SI CU BAUTURI SCUMPE,, CA NU STITI CAND VA SUNA CEASUL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb