DNA: Fost primar din Judeţul Ilfov, reţinut pentru luare de mită

Alexandru Costea
Anticorupţie / 21 octombrie 2015

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de astăzi, a inculpatului Ioan Rădulescu, fost primar al comunei Copăceni, judeţul Ilfov, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă (două infracţiuni), potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

"În cursul lunii martie 2008, inculpatul Rădulescu Ioan, în calitate de primar al comunei Copăceni, jud. Ilfov (calitate ce îi conferea de drept funcţia de preşedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni), a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare suma de 150.000 de euro (din care, ulterior, i-a restituit acestuia 10.000 de euro, în echivalent lei), urmând ca în schimb, inculpatul să acţioneze (având în vedere atribuţiile sale de Preşedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni) şi să intervină pe lângă ceilalţi membri ai Comisiei, astfel încât suprafeţele de teren ale unor persoane fizice ce aveau emise titluri de proprietate pe diverse suprafeţe de teren din comuna Copăceni, jud. Ilfov şi care intenţionau să înstrăineze dreptul de proprietate, să fie poziţionate una lângă alta în cadrul unui plan parcelar (întocmirea acestuia fiind un atribut al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni).

Ulterior, terenurile respective urmau să fie alipite în beneficiul denunţătorului cumpărător, având ca rezultat obţinerea unei suprafeţe de teren mai mare, ca şi tot unitar, până la o suprafaţă totală de 10 - 20 de hectare de teren agricol.

În luna octombrie 2015, pe fondul discuţiilor purtate cu reprezentanţii persoanei denunţătoare (ce îi solicitau definitivarea lucrării parcelare în condiţiile stabilite iniţial sau în caz contrar restituirea "datoriei" de 140.000 de euro), inculpatul RĂDULESCU IOAN (în contextul în care nu mai exercita funcţia de primar al comunei Copăceni, jud. Ilfov) a pretins foloase constând în nerestituirea "datoriei" de 140.000 de euro, urmând ca în schimb să intervină pe lângă actualii membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar al comunei Copăceni, în vederea definitivării planului parcelar conform înţelegerii iniţiale avute cu denunţătorul la nivelul lunii martie 2008".

Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, urmând să fie prezentat mâine Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb