DNA: Fostul senator Iosif Secăşan, trimis în judecată pentru complicitate la dare şi luare de mită

V.B.
Anticorupţie / 22 aprilie 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului senator PNL Iosif Secăşan, acuzat de complicitate la luare şi dare de mită, suma vehiculată de DNA fiind de 200 euro, conform unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

În acelaşi dosar, DNA i-a trimis în judecată pe pădurarul Iova Moza (acuzat de dare de mită) şi pe Sebastian Telbis (pentru luare de mită), medic specialist la Casa Judeţeană de Pensii Caraş-Severin -Compartimentul de Expertiză Medicală Reşiţa.

Potrivit rechizitoriului, la 21 februarie, Iosif Secăşan (pe atunci membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului), i-ar fi solicitat medicului Sebastian Telbis să întocmească actele necesare atribuirii dreptului la pensie pentru Iova Moza. La aceeaşi dată, acceptând solicitarea senatorului, medicul Sebastian Telbis ar fi întocmit raportul de expertiză medicală a capacităţii de muncă şi ar fi emis decizia medicală asupra capacităţii de muncă cu încadrarea în gradul 3 de invaliditate, acte necesare în scopul atribuirii dreptului la pensie pentru Iova Moza. În schimb, medicul ar fi primit de la pădurar, în prezenţa şi cu ajutorul senatorului PNL, suma de 200 de euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraş-Severin. Procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Pe 27 martie, DNA a început urmărirea penală pe numele celor trei. Iosif Secăşan a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost chemat să ia la cunoştinţă că este suspect într-un dosar de corupţie şi că este vorba despre o suspiciune la complicitate la dare şi luare de mită.

"Este pe tematica de la Caraş-Severin şi nu doresc să fac nicio declaraţie. Este o anchetă în curs. Este vorba despre o suspiciune la complicitate la dare şi luare de mită", a spus politicianul.

Pe 8 aprilie, Iosif Secăşan şi-a dat demisia din Senat, explicând că este inculpat într-un dosar penal şi că nu doreşte să aducă prejudicii de imagine Senatului României şi PNL. Parlamentarul a menţionat că a făcut acest gest ca să faciliteze actul de justiţie. Domnia sa le-a mulţumit senatorilor pentru onoarea pe care i-au făcut-o, de a-i fi "colegi şi prieteni".

"Alegătorilor mei le cer iertare pentru decizia luată", a mai spus Secăşan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb