DNA: George Becali, pus sub învinuire pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 9 martie 2016

Actualizare 14:38

Procurorii DNA au transmis printr-un comunicat de presă că finanţatorul echipei Steaua, George Becali, a fost pus sub învinuire pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu dosarul în care este judecat omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Becali este cercetat pentru declaraţiile de martor date în instanţă în dosarul privind prejudicierea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, în care este judecat, printre alţii, omul de afaceri Puiu Popoviciu.

"Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 şi 15 februarie 2016, în dosarul 9577/2/2012 al Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea", se precizează într-un comunicat al DNA transmis Agerpres

Potrivit procurorilor anticorupţie, Becali "a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei", scopul său fiind de a îngreuna aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a vinovaţilor, precum şi de a induce în eroare instanţa de judecată.

Prin atitudinea sa, George Becali ar fi intenţionat să uşureze situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

În dosarul penal respectiv, aflat în prezent în stadiu de judecare la instanţă, au fost trimişi în judecată, în decembrie 2012, 11 inculpaţi cercetaţi pentru infracţiuni care ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat şi în dauna Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Omul de afaceri George Becali a afirmat miercuri, la ieşirea de la DNA, că a fost chemat să i se aducă la cunoştinţă acuzaţiile, susţinând că nu avea cum să îl favorizeze pe Puiu Popoviciu, informează Agerpres.

La 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel Bucureşti, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut un denunţ pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în dosarul în care omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu este judecat în legătură cu retrocedarea a două terenuri din zona Băneasa, aminteşte sursa citată.

La întrebările puse de procurorul de caz, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunţ, susţinând că nu îşi mai aduce aminte şi nu doreşte ca Puiu Popoviciu şi ceilalţi inculpaţi să fie condamnaţi din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare şi "ştie ce înseamnă suferinţa".

---------

George Becali, audiat la DNA: "Orice aş declara, nu are relevaţă"

Omul de afaceri George Becali a ajuns, miercuri dimineaţă, la sediul DNA pentru a fi audiat de procurori pentru mărturie mincinoasă, în dosarul afaceristului Gabriel Popoviciu, transmite Antena3.

"Sunt chemat în legătură cu dosarul Puiu Popoviciu. Mărturie mincinoasă nu are cum să fie. Orice aş spune eu, infracţiunea de abuz în serviciu e pe acte. Orice aş declara, nu are relevanţă pentru că nu am să ştiu eu ce ştiu procurorii. Nu mi-am schimbat nicio declaraţie. Tot adevărul este în acte", a spus George Becali la intrarea în sediul DNA.

George Becali este audiat în legătură cu dosarul în care este judecat omul de afaceri Gabriel Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu contra şi dare de mită în legătură cu retrocedarea a două terenuri din zona Băneasa, precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb