DNA:  Judecătoare de la Înalta Curte, mituite cu excursii la Paris

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 25 iulie 2014

Judecătoare de la Înalta Curte, mituite cu excursii la Paris

Patru judecători, printre care şi un fost preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), doi avocaţi şi un om de afaceri au fost trimişi în judecată de DNA, în stare de libertate, pentru luare şi dare de mită, uz de fals, trafic de influenţă, folosirea informaţiilor care nu sunt date publicităţii, spălare de bani.

DNA a dispus trimiterea în judecată faţă de Iuliana Puşoiu, judecător la ICCJ, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, la data faptelor, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiuni de luare de mită şi uz de fals.

Gabriela Victoria Bîrsan, preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul ICCJ, la data faptelor, este trimisă în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit, pentru sine sau pentru altul; luare de mită; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; trafic de influenţă.

Silinescu Claudia Gherbovan, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la data faptelor, este trimisă în judecată pentru complicitate la dare de mită; complicitate la spălarea banilor; două infracţiuni de spălare a banilor; complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit, pentru sine sau pentru altul; cumpărare de influenţă.

Silinescu Radu Gherbovan, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la data faptelor, este trimis în judecată pentru două infracţiuni de dare de mită; două infracţiuni de spălare a banilor şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Omul de afaceri Gabriel Chiriac, om de afaceri, la data faptelor, este trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor.

Florian Ionescu, angajat la ICCJ, la data faptelor, este trimis în judecată pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă.

Anton Pandrea, judecător la ICCJ, secţia penală, preşedinte al secţiei penale a instanţei supreme, la data faptelor, este trimis în judecată pentru infracţiunea de favorizare a făptuitorului.

Corina Corbu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, la data faptelor, este trimisă în jdecată pentru complicitate la favorizarea făptuitorului.

"Cercetările penale efectuate în prezenta cauză faţă de cei 8 inculpaţi vizează perioada ianuarie 2010 - mai 2011şi din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat un tablou infracţional complex, la care au participat pe de o parte persoane, investite cu demnităţi publice şi pe de altă parte, patroni de firme cu interese judiciare ori avocaţi ai acestora", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Magistraţii s-au folosit de prerogativele funcţionale şi de statut, în scopul rezolvării unor probleme personale, precum petreceri gratuite pentru aniversările proprii la restaurante exclusiviste din Paris, Bucureşti, vacanţe şi călătorii cu avionul gratuite, anulare de bilete de avion şi obţinerea altor bilete conform dorinţelor, cazare în apartament dintr-un cartier exclusivist al Parisului, obiecte vestimentare de lux, conform documentului.

Gabriel Chiriac a oferit avantaje materiale menţionate primei categorii şi au obţinut tergiversarea dosarelor aflate pe rolul instanţei supreme, strămutarea ori promisiunea traficului de influenţă în perspectiva unor soluţii favorabile, conform procurorilor DNA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu-i trezeste nimeni?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb