Patru judecători, printre care şi un fost preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), doi avocaţi şi un om de afaceri au fost trimişi în judecată de DNA, în stare de libertate, pentru luare şi dare de mită, uz de fals, trafic de influenţă, folosirea informaţiilor care nu sunt date publicităţii, spălare de bani.
DNA a dispus trimiterea în judecată faţă de Iuliana Puşoiu, judecător la ICCJ, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, la data faptelor, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiuni de luare de mită şi uz de fals.
Gabriela Victoria Bîrsan, preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul ICCJ, la data faptelor, este trimisă în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit, pentru sine sau pentru altul; luare de mită; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; trafic de influenţă.
Silinescu Claudia Gherbovan, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la data faptelor, este trimisă în judecată pentru complicitate la dare de mită; complicitate la spălarea banilor; două infracţiuni de spălare a banilor; complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit, pentru sine sau pentru altul; cumpărare de influenţă.
Silinescu Radu Gherbovan, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la data faptelor, este trimis în judecată pentru două infracţiuni de dare de mită; două infracţiuni de spălare a banilor şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Omul de afaceri Gabriel Chiriac, om de afaceri, la data faptelor, este trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor.
Florian Ionescu, angajat la ICCJ, la data faptelor, este trimis în judecată pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă.
Anton Pandrea, judecător la ICCJ, secţia penală, preşedinte al secţiei penale a instanţei supreme, la data faptelor, este trimis în judecată pentru infracţiunea de favorizare a făptuitorului.
Corina Corbu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, la data faptelor, este trimisă în jdecată pentru complicitate la favorizarea făptuitorului.
"Cercetările penale efectuate în prezenta cauză faţă de cei 8 inculpaţi vizează perioada ianuarie 2010 - mai 2011şi din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat un tablou infracţional complex, la care au participat pe de o parte persoane, investite cu demnităţi publice şi pe de altă parte, patroni de firme cu interese judiciare ori avocaţi ai acestora", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.
Magistraţii s-au folosit de prerogativele funcţionale şi de statut, în scopul rezolvării unor probleme personale, precum petreceri gratuite pentru aniversările proprii la restaurante exclusiviste din Paris, Bucureşti, vacanţe şi călătorii cu avionul gratuite, anulare de bilete de avion şi obţinerea altor bilete conform dorinţelor, cazare în apartament dintr-un cartier exclusivist al Parisului, obiecte vestimentare de lux, conform documentului.
Gabriel Chiriac a oferit avantaje materiale menţionate primei categorii şi au obţinut tergiversarea dosarelor aflate pe rolul instanţei supreme, strămutarea ori promisiunea traficului de influenţă în perspectiva unor soluţii favorabile, conform procurorilor DNA.
1. Pe somnorosii de la CSM...
(mesaj trimis de Theodor în data de 25.07.2014, 10:51)
nu-i trezeste nimeni?