DNA: Patronul Cancan recunoaşte că i-a dat şpagă Elenei Udrea

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 28 iulie 2020

Omul de afaceri Radu Budeanu, patronul unui trust de presă din care fac parte publicaţiile Cancan, Prosport şi Gândul, a încheiat cu Direcţia Naţională Anticorupţie un acord de recunoaştere a vinovăţiei în dosarul Hidroelectrica, potrivit unui comunicat emis ieri de DNA.

Budeanu a recunoscut că în 2011 i-ar fi transmis Elenei Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea dată, promisiunea unui om de afaceri de a-i oferi suma de 5 milioane de dolari pentru ca aceasta să-şi exercite influenţa în vederea menţinerii contractelor încheiate de firmele omului de afaceri cu firma de stat Hidroelectrica.

Ulterior, în perioada noiembrie 2011 - februarie 2012, Radu Budeanu ar fi predat printr-un intermediar fostului ministru suma de 3,8 milioane de dolari, pusă la dispoziţie de omul de afaceri, potrivit comunicatului DNA.

Pentru că şi-a recunoscut vinovăţia, Radu Budeanu va scăpa cu o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost transmis de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti, care va decide soluţia finală.

Amintim că, în anul 2015, procurorii DNA l-au pus pe Radu Budeanu sub control judiciar pe cauţiune (2 milioane de lei), acuzându-l de trafic de influenţă, în formă continuată şi spălare de bani în dosarul "băieţilor deştepţi" de la Hidroelectrica. Procurorii DNA îl acuzau la acel moment pe Budeanu că ar fi intermediat mita dată de Nicolae Buzăianu (patronul firmei Energy Holding) către Elena Udrea pentru ca aceasta să determine conducerea Hidroelectrica să continue contractele defavorabile cu Energy Holding.

În legătură cu Hidroelectrica, DNA a clasat un dosar penal în care erau investigaţi directorii companiei de stat care au semnat contractele privind retehnologizarea Porţilor de Fier şi în care erau vizaţi omul de afaceri Bogdan Buzăianu, considerat cel mai mare băiat deştept din Energie şi fostul ministru PSD al Industriilor din Guvernul Năstase, Dan Ioan Popescu.

Buzăianu a fost principalul beneficiar al contractelor considerate păguboase pentru Hidroelectrica. Compania condusă de el, Energy Holding, a avut un contract de un miliard de dolari cu Hidrolectrica, valoare ce reprezenta în anul încheierii contractului - 2004 - 1% din Produsul Intern Brut al României din 2004.

Soluţia de clasare a acelui dosar a fost pronunţată pe baza deciziei Curţii Constituţionale prin care a fost dezincriminat abuzul în serviciu prin încălcarea legislaţiei secundare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. a recunoscut

    bravo

    ce urmeaza? 

    1. Retragerea la umbra stejarilor seculari de pe domeniul sau din Snagov, unde va executa pe malul lacului, sub supraveghere (adica pazit de stat, pe banii nostri), crancena pedeapsa de doi ani cu suspendare.

      Dupa aceasta perioada de odihna si recuperare, business as usual. 

      Sau, daca se va fi plictisit de presa, poate va candida pentru un loc in Parlament, sau il vom gasi numit vicepresedinte pe la vreo "deconcentrata" dintr-asta etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb