DNA poate să mai trimită doar azi obiecţii la raportul întocmit de Inspecţia Judiciară

A.C.
Anticorupţie / 2 octombrie 2017

DNA poate să mai trimită doar azi obiecţii la raportul întocmit de Inspecţia Judiciară

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) trebuie să trimită până la sfârşitul acestei zile obiecţiile asupra raportului întocmit de Inspecţia Judiciară în urma controlului privind eficientă managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de către conducerea Direcţiei, potrivit unei comunicat de presă.

Conform sursei, pe 26 septembrie, Inspecţia Judiciară anunţă că a finalizat raportul privind rezultatele controlului la Direcţia Naţională Anticorupţie, precizând că acesta a fost transmis DNA pentru a formulă obiecţii până pe dată de 2 octombrie.

În comunicat de presă se menţionează: "Raportul a fost avizat cu observaţii de conducerea Inspecţiei Judiciare şi a fost transmis marţi, 26 septembrie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie în vederea formulării eventualelor obiecţiuni. Termenul limita stabilit de inspectorii judiciari pentru formularea de obiecţiuni este 2 octombrie 2017".

Pe 4 iulie, Inspecţia Judiciară a publicat, pe pagină de Facebook, planul de control pe anul 2017 la parchete, printre care şi la Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În dată de 17 iulie, Inspecţia Judiciară a început controlul la DNA privind eficientă managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de către conducerea Direcţiei, verificare ce urmă a fi efectuată în perioada 17 iulie - 11 august. Ulterior, IJ a decis să prelungească verificarea până pe 25 august, având în vedere că volumul de activitate real îl depăşea pe cel previzionat de inspectori.

În planul de control se preciza că ar fi urmat să fie efectuate controale privind eficientă managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de către conducerea parchetelor, ce decurg din legi şi regulamente, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurori şi personalul auxiliar de specialitate de la parchetul de pe lângă o curte de apel şi parchetele arondate, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura centrală. De asemenea, urmau a fi efectuate controale tematice privind verificarea măsurilor luate de către procurori şi conducerile parchetelor în vederea soluţionării dosarelor mai vechi de 5 ani, precum şi verificarea măsurilor luate de procurori pentru soluţionarea dosarelor mai vechi de 2 ani, inclusiv recuperarea prejudiciilor şi aplicarea confiscării extinse, care au că obiect următoarele infracţiuni: evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, corupţie, infracţiuni silvice şi contra mediului, conflict de interese.

Potrivit sursei citate, IJ anunţă verificări şi în legătură cu practică parchetelor privind renunţarea la urmărirea penală şi modul de soluţionare a dosarelor mai vechi de 2 ani având că obiect infracţiuni contra persoanei că urmare a culpei medicale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb