DNA: Primarul comunei Neamţ, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Alexandru Costea
Anticorupţie / 21 octombrie 2015

Direcţia Naţională Anticorupţie Bacău a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Lazăr Aurora Bălan, primar al comunei Gârcina, judeţul Neamţ, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, arată un comunicat remis azi redacţiei.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

"În zilele de 19 mai şi 24 iulie 2008, inculpata Bălan Lazăr Aurora, în calitate de primar al comunei Gârcina, jud. Neamţ, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin aceea că, deşi cunoştea că primăria Gîrcina, jud. Neamţ nu este proprietar, a vândut, în calitate de reprezentant al acesteia, două terenuri în suprafaţa de 10.000 mp, respectiv 2.200 mp, ce aparţinea de drept moştenitorilor proprietarilor, către alte persoane. Pentru a crea aparenţa de legalitate a acestor tranzacţii, Bălan Lazăr Aurora a iniţiat adoptarea a trei hotărâri de consiliu local, prin care aceste terenuri au fost atestate ca făcând parte din domeniul privat al comunei şi care au stat la baza intabulării lor în Cartea Funciară. Prin hotărârile respective, s-a aprobat şi vânzarea celor două terenuri.

Faptele inculpatei Bălan Lazăr Aurora au avut drept consecinţă prejudicierea moştenitorilor respectivi şi primirea unor foloase necuvenite pentru Primăria Gîrcina în valoare de 305.000 lei, respectiv 30.000 de lei, reprezentând preţurile încasate pentru cele două terenuri".

În cauză, părţile vătămate s-au constituit părţi civile cu sumele de 400.000 de euro, respectiv 88.000 de euro, reprezentând contravaloarea terenurilor respective.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a popririi, dispunându-se ca o treime din venitul lunar net al inculpatei, până la concurenţa sumei de 1.483.880 lei, să fie consemnată de Primăria Gîrcina pe numele inculpatei şi la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ, cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb