DNA: Procuror-şef adjunct, verificat de Inspecţia Judiciară pentru conflict de interese

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 8 aprilie 2015

Dănuţ Volintiru, procuror şef-adjunct al secţiei de combatere a corupţiei din DNA, ar putea fi în conflict de interese din cauza unor contracte încheiate de soţia sa. Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat de două ori Inspecţia Judiciară, după unele informaţii apărute în presa gorjeană, potrivit unui răspuns trimis astăzi de procurorii anticorupţie, la o solicitare a ziarului BURSA.

Mass media relatează că biroul notarial al soţiei procurorului, Claudia Daniela Volintiru, ar fi autentificat un contract la Complexul Energetic Oltenia către CET Govora, contra unor taxe notariale de 570.840 lei. Directorul general de la CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, este urmărit penal de DNA, alături de Dan Şova, în legătură cu modul în care Ciurel i-ar fi atribuit firmei de avocatură a lui Şova unele contracte de asistenţă juridică.

Biroul de presă al DNA ne-a transmis astăzi: "Aspectele menţionate de dumneavoastră, ca urmare a unor informaţii apărute în spaţiul public, referitoare la o posibilă operaţiune efectuată de biroul notarial al soţiei unui procuror din cadrul DNA, fac obiectul unei verificări aflate în curs, la Inspecţia Judiciară, instituţia care are competenţa legală de efectuare a unor asemenea verificări. La datele de 20, respectiv 24 martie 2015, DNA a transmis Inspecţiei Judiciare memoriile formulate de Sindicatul «Lignitul» Oltenia, conţinând materiale apărute în presa locală pe tema anterior menţionată, în vederea efectuării de verificări".

Potrivit informaţiilor apărute în presă, contractul notarial de la CE Oltenia a fost încheiat pe 18 martie, când Comisia Juridică a Senatului încuviinţa solicitarea DNA de arestare a lui Dan Şova, pentru complicitate la abuz în serviciu. Alt act notarial privind Complexul Energetic Oltenia ar fi fost încheiat de soţia procurorului Volintiru pe 26 aprilie 2013, când a fost autentificat un contract de novaţie prin schimbare de debitor dintre CE Oltenia şi Electrocentrale Grup SA.

Dănuţ Volintiru a condus timp de 7 ani biroul DNA din Târgu-Jiu. Apoi, în perioada 2012-2013, Volintiru a fost şef al Secţiei Urmăriri Penale din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Din această funcţie, în vara anului 2013, a fost delegat la DNA-Structura Centrală. În acelaşi an, în noiembrie, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, l-a propus pentru funcţia de adjunct al secţiei anti-corupţie din DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb