DNA: Remus Truică, prinţul Paul şi Dan Andronic, trimişi în judecată în dosarul "Ferma Băneasa"

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 19 mai 2016

Omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată, alături de alte persoane, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul "'Ferma Băneasa''.

Procurorii DNA Braşov i-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Remus Truică, pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, şi pe prinţul Paul, pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, şi complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, acuzaţiile aduse inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.

"Pe de o parte, inculpatul Paul Philippe Al României a cumpărat influenţa pe care inculpatul Truică Remus o avea asupra diferiţilor funcţionari de la instituţiile publice care deţineau cele două proprietăţi. Pe de altă parte, inculpatul Truică Remus a prezentat «afacerea» unor persoane potente din punct de vedere financiar, cu care s-a asociat, constituind un grup infracţional, pentru a se implica în demersurile infracţionale, singura cale în obţinerea bunurilor imobile pe care Paul Philippe Al României le revendica în mod nelegal", se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, inculpaţii Remus Truică, Robert Mihăiţă Roşu, Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au constituit, începând din noiembrie 2006, un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prinţul Paul, prin oferire de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor şi instituţiilor care deţineau aceste proprietăţi. Inculpaţii Dan Andronic, Marius Andrei Marcovici, Moshe Agavi şi Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracţional, primii trei în anul 2007, iar ultimul în 2011.

"Inculpatul Al României Paul Philippe i-a promis inculpatului Truică Remus şi asociaţilor acestuia din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obţinerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL. Aceasta, pentru ca ei să intervină pe lângă funcţionari publici implicaţi în procedurile de retrocedare, prin influenţa avută în mod direct (...) şi indirect, prin intermediul relaţiilor pe care le au în lumea politică, în justiţie, la cel mai înalt nivel şi presă (relaţii de prietenie/ afaceri cu membri ai guvernului, parlamentari, funcţionari, autorităţi publice, cu persoane cu influenţă în presă, relaţii la ÎCCJ, contractarea serviciilor unei firme de avocatură de top), astfel încât aceştia, în mod nelegal, să determine obţinerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Al României Paul Philippe", se menţionează în comunicat.

Prinţul Paul, Remus Truică şi ceilalţi membri a grupului au ascuns ulterior natura ilicită a înţelegerii, prin încheierea, la data de 1 noiembrie 2006, a unui contract de cesiune cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii. Contractul a fost încheiat între prinţul Paul şi SC Reciplia SRL, reprezentată de Remus Truică.

Potrivit procurorilor, prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum şi a fermei regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro. Ambele sume, totalizând 145.398.569 euro, reprezintă şi un folos necuvenit pentru prinţul Paul, Remus Truică şi asociaţii acestuia în grupul infracţional.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea a 12 inculpaţi, iar dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Braşov.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ilescu si cu fsn-ul lor in furia lor oarba impotriva ideii monarhice in Romania ne-a procopsit cu acesti aventurieri in Romania (gasiti amanunte pe zeci de pagini pe internet despre ce le poate pielea ,mai ales despre ea...) ca medic ginecolog - obstetrician cel mai jignit ma simt de FARSA care ne-au tras-o TUTUROR ROMANILOR nu numai casei regale cu NASTEREA "PRINTISORULUI" DUMNEALOR pe care nu s-a gandit nimeni sa o ancheteze (de exemplu cu un ADN ) - o adevarata rusine nationala .VA DATI SEAMA FRATI ROMANI CA ACEST MIC BASTARD AR PUTEA IN ANUMITE IMPREJURARI DEVENI REGE IN ACEASTA TARA ???!!!

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb