DNA: Specialist de la Direcţia Naţională Anticorupţie, reţinut după ce ar fi luat mită 6.000 de euro

G.U.
Anticorupţie / 17 noiembrie 2021

Specialist de la Direcţia Naţională Anticorupţie, reţinut după ce ar fi luat mită 6.000 de euro

Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost prins în flagrant când primea 6.000 de euro mită de la un om de afaceri în legătură cu încheierea unui contract cu instituţia, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marţi, a lui Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.

Procurorii anticorupţie precizează în ordonanţă că, în perioada 15 septembrie - 16 noiembrie, Nicolae Răzvan Despa, în calitatea menţionată, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 de euro şi, după mai multe "negocieri", ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranşe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi în legătură cu un contract de achiziţie publică pe care omul de afaceri intenţiona să îl încheie cu Direcţia Naţională Anticorupţie în cadrul proiectului "Continuarea dezvoltării capacităţii tehnice a DNA în investigarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE" cofinanţat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

"În contextul menţionat, la data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Nicolae Răzvan Despa a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se menţionează în comunicat.

DNA informează că, în cursul zilei de astăzi, Nicolae Răzvan Despa urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doar femeia de serviciu de la Cotroceni mai trebuie sa fie trecuta la catastif, ca si ea e bugetara. Chiar daca majoritatea bugetarilor au decat studii superioare de manareala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb