Interimatul în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie se prelungeşte. Secţia pentru procurori a CSM a prelungit cu încă şase luni, mandatul procurorului-şef interimar al DNA, Călin Nistor. Decizia a fost anunţată de ministrul Jus-tiţiei, Ana Birchall, la finalul şedinţei.
Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.Ulterior, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei de la acea vreme, a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA. Preşedintele Iohannis a respins însă această propunere.
Conducerea interimară a DNA a fost asigurată de Anca Jurma, iar din februarie 2019 de Călin Nistor.
Pe de altă parte, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că a dis-pus verificări în cazul demisiei procurorului Marius Iacob din funcţia de adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că a trimis către preşedintele României, cererea de revocare din funcţie: "Vineri am aflat şi vineri am şi trimis, tardiv, e adevărat, cererea de revocare preşedintelui Iohannis şi am dispus intern o verificare a Corpului de Control. (...) Am dispus Corpului de control al ministrului să investigheze, în regim de urgenţă, cu celeritate. Aştept acest raport şi vă garantez că am să dispun măsurile legale care se impun. (...) Factual, ştiu ce s-a întâmplat". Birchall a explicat că la momentul în care a preluat mandatul de interimar la Justiţie această chestiune apărea ca rezolvată, însă acum verificările interne vor stabili de ce documentul de eliberare din funcţie a lui Iacob nu a ajuns la preşedintele României. Procurorul Marius Iacob şi-a depus demisia din funcţia de adjunct al DNA pe 19 martie. Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis pe 18 martie o acţiune a Inspecţiei Judiciare şi a dispus ca Iacob să fie sancţionat cu avertisment pentru săvârşirea unei abateri disciplinare. Iniţial, în septembrie 2018, Secţia pentru procurori a CSM a decis că Marius Iacob nu a săvârşit o abatere disciplinară, însă Inspecţia Judiciară a făcut recurs, care a fost admis de Instanţa supremă.