Dobriţoiu: Pentru referendum, se vor organiza opt secţii de votare în teatrele de operaţii

F.A.
Politică / 16 iulie 2012

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a emis un ordin privind măsurile care se întreprind în Armată pentru desfăşurarea în bune condiţii a referendumului naţional din data de 29 iulie, arată un comunicat de presă.

Pentru buna organizare şi desăşurare a procesului electoral în secţiile de votare organizate în teatrele de operaţii, la nivelul Statului Major General s-a constituit o grupă de coordonare, care va funcţiona în perioada 16 iulie - 3 august.

Statul Major General a propus pentru militarii care desfăşoară misiuni în teatrele de operatii din Afganistan şi Kosovo organizarea a opt secţii de votare în data de 29 iulie: în Afganistan la Kandahar, Kabul, F.O.B. Messkal, Almassak, Apache, Lagman, Bullard, iar în Kosovo la Pristina.

Ministrul Apărării Naţionale a declarat: "Cele opt secţii de votare din Afganistan şi Balcanii de Vest au fost dimensionate în funcţie de necesitatile operaţionale, de numărul de militari dislocaţi în teatrele de operaţii, precum şi de situaţia concretă de securitate, având în vedere riscurile majore pe care le presupun deplasările de efective numeroase într-un mediu insurgenţional cum este cel din Provincia Zabul, în care acţionează militarii noştri.

Spre deosebire de alegerile din 2009, când au fost organizate patru secţii de votare, configuraţia dispunerii unităţilor militare române în bazele de dislocare este alta, în conformitate cu necesităţile aliate, iar numărul batalioanelor de manevră a crescut".

Potrivit ordinul emis, cadrele militare, cursanţii, elevii şi studenţii instituţiilor militare de învăţământ, soldaţii şi gradaţii voluntari, precum şi personalul civil îşi vor putea exercita dreptul de vot, în condiţiile legii, în localitatea de reşedinţă. Cei angrenaţi în misiuni de pază sau în alte activităţi operative îşi vor putea exercita dreptul de vot conform art. 21 din Legea nr. 3/2000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb