Doi consilieri superiori finanţe Constanţa, reţinuţi de DNA pentru luare de mită

A.C.
Anticorupţie / 4 iunie 2014

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore (începând de azi, ora 14:00, până mâine, ora 14:00) a lui Marius Valeriu Toropu şi (începând de azi, ora 14:30, până mâine, ora 14:30) a inculpatei Alexandra Bolchiş, ambii consilieri superiori în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa - Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, ambii fiind urmăriţi pentru luare de mită.

În cursul lunii martie, la efectuarea inspecţiei fiscale parţiale la o persoană fizică (denunţător în cauză), prilejuită de cererea formulată de aceasta de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru perioada 01.03.2012 - 31.01.2014, Marius Valeriu Toropu şi Alexandra Bolchiş, ambii consilieri superiori în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa - Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, i-au pretins denunţătorului un procent de 10% din suma totală la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv 31.300 lei cu titlu de mită, pentru a efectua un control şi a facilita, astfel, obţinerea, de către denunţător, a sumei solicitate cu titlu de rambursare a taxei pe valoarea adăugată (313.000 lei), potrivit DNA.

Fără această verificare, finalizată cu Raportul de inspecţie fiscală din data de 17.03.2014, plata nu putea fi efectuată.

Denunţătorul a acceptat propunerea inculpaţiilor şi, la indicaţia lui Toropu, i-a remis acestuia suma pretinsă, în două tranşe, ambele plătite în cursul lunii martie, prima în valoare de 15.000 lei, iar cea de-a doua de 16.300 lei.

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală de inculpat şi acuzaţiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală.

Aceştia urmează a fi prezentaţi, în data de 5 iunie 2014, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb