Doi tineri îţi transformă obiectele din casă în opere de artă

Ioana Dogaru
Comunicate de presă / 4 decembrie 2015

Doi tineri îţi transformă obiectele din casă în opere de artă

Un grup de tineri, artişti, absolvenţi ai Universităţii de Arte Plastice şi ai Şcolii de Arte şi Meserii introduc, pentru prima oară în România, conceptul de artă aplicată la nivelul home&deco.

Imaginează-ţi o lampă înaltă, contorsionată, din fier forjat, la lumina căreia, seara, după ce te întorci de la serviciu istovit, aşeazat pe un fotoliu, citeşti ziarul pentru a afla ştirile de peste zi. Cu o singură atingere a întrerupătorului, stingând becul, lampa se transformă într-un obiect de artă de sine stătător, care îţi înfrumuseţează casa şi îi oferă un aer nobil.

Masa pe care aşezi cartea, cu picioarele îmbrăcate în aluminiu, înşurubate până în locul unde susţine sticla, nu are doar o întrebuinţare practică, ci reprezintă o sculptură funcţională, o parte dintr-un décor care aminteşte de saloanele princiare.

Oglinda din baie, încadrată într-o ramă cu forme neregulate, concepută din bucăţi de lemn, pe alocuri îmbrăcată în metal şi îmbinate după o tehnică veche, este realizată de artişti pornind de la un concept de artă aplicată.

Varietatea obiectelor este extrem de mare şi ele pot fi admirate, dar şi comandate, accesând siteul www.atelierelekotys.ro, unul foarte bine structurat pe domenii: lucrări din metal, obiecte din sticlă, mobilier şi accesorii, obiecte decorative. Obiecte de dimensiuni mari, candelabre, mese, balustrade, garduri sau porţi, precum şi banale obiecte sanitare, furculiţe, cuţite sau robineti de chiuvete, toate pot fi remodelate pentru a deveni sculpturi funcţionale.

Trecând prin atelierele Kotys, orice obiect adaugă funcţionalităţii sale o latură artistică. De altfel, conceptul de artă aplicată la nivelul home&deco este unic în România şi este propus doar de artiştii de la Kotys.

Ideea acestui business aparţine artiştilor Alexandru Hanc şi Vasile Puşcalău. Alexandru, absolvent al Facultăţii de Arte, spune că "as fi vrut să fac sculptură de dragul sculpturii şi artă, de dragul artei" şi că acest proiect reprezintă o portiţă pentru transpunerea ideilor sale sculpturale în zona de amenajări. Anterior, tânărul de 36 de ani lucrase pentru companii occidentale renumite, prezente şi în România, precum Renault sau lanţul de cafenele Gloria Jeans. Despre partenerul şi prietenul său Vasile Puşcalău, care a urmat şcoala de arte şi meserii profesionale cu specializarea "sticlă", spune că este unul dintre puţinii cunoscători ai tehnicilor vechilor meşteşugari.

"Credem că putem lua o casă goală şi apoi să remodelăm toate obiectele din interior, într-o manieră artistică", spune Alexandru. Cu acest crez a şi luat naştere ideea afacerii. Cei doi artişti au putut să îşi transforme ideile într-o afacere prin accesarea unor fonduri europene. Banii au fost alocaţi pe baza unui plan de afaceri minuţios, şi au fost investiţi în utilaje, asigurarea fondului de salarizare, plata chiriei, a utilităţilor şi a serviciilor de publicitate.

Obiectele artiştilor de la Atelierele Kotys au ajuns deja pe piaţă, cele mai atractive fiind ornamentele de Crăciun făcute manual. Creaţiile artiştilor de la Atelierele Kotys sunt prezente, în perioada 26 noiembrie - 24 decembrie, la standurile de Crăciun aflate la Unirea Shopping Center, etaj 2, aripa Călăraşi. De asemenea, la Mega Mall, Promenada Mall şi Mall Vitan veţi putea admira şi achiziţiona obiecte de sticlărie şi decoraţiuni.

Obiectele realizate în atelierele Kotys sunt pentru aproape toate buzunarele. Cele de mici dimensiuni costă câteva zeci de lei şi pot reprezenta căni sau pahare personalizate cu bijuterii făcute manual, o halbă cu un mâner turnat din bronz, un capac de argint pus pe o sticlă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb