Dolarul a încheiat cea mai proastă săptămână din 2008

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 februarie 2008

Moneda americană (dolarul) a încheiat, la data de 15 februarie, cea mai proastă săptămână din acest an, depreciindu-se în raport cu euro ca urmare a publicării unor date ce au alimentat temerile legate de intrarea în recesiune a economiei SUA, cea mai mare din lume. Astfel, vineri, euro a revenit la un curs de peste 1,47 dolari pentru prima oară după 5 februarie, ca reacţie la scăderea încrederii consumatorilor din SUA. Indicele Reuters/University of Michigan privind încrederea consumatorilor americani a scăzut la 69,6 puncte în februarie, de la 78,4 în ianuarie, conform cifrelor publicate în ultima zi a săptămânii trecute. Nivelul înregistrat este cel mai redus de după februarie 1992.

După ce a urcat la 1,4709 dolari, euro a încheiat ziua de vineri cu un curs de 1,4677 dolari, faţă de 1,4646 dolari joi. În perioada 11-15 februarie, euro a crescut cu 1,2% faţă de dolar, aceasta fiind cea mai bună evoluţie săptămânală consemnată de moneda unică europeană după 30 decembrie 2007.

Analiştii subliniază că datele privind mersul economiei SUA sunt negative şi va fi extrem de dificilă evitarea scăderii aces­teia în primul trimestru din 2008.

Drept urmare, euro ar putea beneficia de această tendinţă defavorabilă dolarului, ceea ce ar însemna o apreciere a monedei unice până la 1,50 dolari, mai ales dacă banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) va reduce dobânzile din nou.

Amintim că după o depreciere până la 1,4440 dolari, în urmă cu două săptămâni, euro a câştigat mai bine de jumătate din terenul pierdut după data de 1 februarie, când depăşise 1,49 dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb