Dolarul are cea mai mare creştere săptămânală de după adoptarea euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 octombrie 2008

Dolarul a înregistrat, în intervalul 29 septembrie - 3 octombrie, cel mai important câştig săptămânal de la momentul introducerii euro pînă în prezent, ca urmare a sporirii cererii pentru finanţare în moneda SUA, pe fondul crizei mondiale a creditelor.

Bancnota verde a avut un curs de 1,3796 unităţi/euro vineri, la New York, faţă de 1.3819 unităţi/euro în ziua anterioară. Săptămîna trecută, dolarul a câştigat 5,6% faţă de moneda unică europeană, aceasta fiind cea mai importantă apreciere de la momentul introducerii euro, în 1999.

Analiştii sunt de părere că dolarul ar trebui să aibă o evoluţie bună în continuare, fiind cel mai lichid activ. "Cererea foarte puternică pentru dolari este, încă, evidentă", a precizat Marc Chandler, strateg în cadrul "Brown Brothers Harriman & Co." din New York.

Euro a fost influenţat în mod negativ şi de declaraţia făcută, joi, de preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, privind discuţiile din consiliul guvernatorilor pe marginea unei reduceri a dobânzilor. Săptămâ­na trecută, BCE a decis să menţină dobânda de referinţă la nivelul maxim al ultimilor şapte ani, 4,25%.

Planul de salvare a băncilor din SUA, aprobat

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat, vineri, cu 263 de voturi pentru şi 171 împotrivă, planul de salvare a sistemului financiar, votul venind la două zile după aprobarea Senatului. Planul, în valoa­re de 700 de miliarde de dolari, acordă Trezoreriei americane posibilitatea de a interveni în sectorul financiar-bancar, confruntat cu o criză majoră.

Preşedintele american, George W. Bush, a declarat, după votul din Cameră, că planul este "esenţial pentru a ajuta economia americană să supravieţuiască furtunii financiare", avertizând însă că "va trece o perioadă" până când efectele acestuia se vor face simţite. "Am arătat lumii că Statele Unite ale Americii vor stabiliza pieţele financiare şi-şi vor păs­tra un rol major în economia mondială", a declarat liderul Casei Albe, care a şi promulgat planul de salvare a băncilor americane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb