Dolarul, declin săptămânal record

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 martie 2008

În primul trimestru, moneda SUA a pierdut 8,4% faţă de euro

Dolarul a înregistrat, în intervalul 24-28 martie, cel mai puternic declin săptămânal al ultimilor doi ani, în raport cu euro, întrucât traderii sunt tot mai convinşi că banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) va continua să reducă dobânzile, în timp ce Banca Centrală Europeană (BCE) nu va recurge la vreo modificare.

Moneda SUA a avut un curs de 1,5798 unităţi/euro vineri, la New York, comparativ cu 1,5779 unităţi/euro în ziua anterioară. Săptămâna trecută, dolarul s-a depreciat cu 2,4% faţă de euro, acesta fiind cel mai important declin săptămânal consemnat după luna ianuarie 2006. La data de 17 martie 2008, dolarul a înregistrat cursul minim al tuturor timpurilor: 1,5903 unităţi/euro. În primul trimestru al lui 2008, dolarul a scăzut cu 8,4% faţă de euro, moneda europeană fiind stimulată de faptul că piaţa valutară nu mai aşteaptă ca BCE să-şi reducă dobânzile anul acesta.

Robert Sinche, şef al departamentului de strategie valutară globală din cadrul "Bank of America" Corp., a doua bancă a Statelor Unite, a declarat, citat de postul de radio Bloomberg: "Majoritatea băncilor centrale se concentrază pe inflaţie, care face presiuni asupra economiilor naţionale, numai Fed, deşi îngrijorată de creşterea preţurilor de consum, este mult mai concentrată pe riscul de scădere a economiei". În opinia lui Robert Sinche, aces­ta este motivul pentru care Fed nu ţine pasul cu celelalte bănci centrale, iar dolarul îşi continuă declinul.

De menţionat că, vineri, euro a fost influenţat în mod pozitiv şi de declaraţiile lui Axel Weber, membru în consiliul guvernatorilor BCE. Aces­ta a precizat că instituţia pe care o reprezintă va creşte cos­tul împrumuturilor, dacă inflaţia va accelera.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb