Domenii care au prosperat în ultimele luni

A.P.
Miscellanea / 15 iulie 2020

Domenii care au prosperat în ultimele luni

Activitatea economică a fost afectată în mare măsură începând cu luna martie, de când a început pandemia de coronavirus, dar au existat şi câteva domenii care au prosperat în această perioadă, scrie NewsWeek.ro.

Iată care au fost cele mai profitabile domenii din ultimele luni.

1. Serviciile de streaming - Oamenii care au stat în casă au luat pur şi simplu cu asalt companiile care oferă servicii de streaming, cum ar fi Netflix sau HBO Go. Traficul era atât de mare încât Comisia Europeană s-a temut ca nu cumva să nu cadă Internetul complet în anumite oraşe.

Din acest motiv, Comisia Europeana le-a cerut furnizorilor de servicii de streaming să micşoreze calitatea pentru o perioadă în aşa fel încât traficul să mai scadă.

Iar Netflix şi HBO Go s-au conformat, dar lucrurile au revenit între timp la normal. În orice caz, oamenii au văzut seriale noi sau le-au revăzut pe cele din topul titlurilor preferate, iar binging-ul a devenit o parte din rutina zilnică.

2. Companiile de hosting - Multe afaceri au fost închise temporar peste noapte şi au trebuit să îşi regândească în regim de urgenţă modelul de business.

Astfel, cele care activau strict în mediul offline au fost nevoite să treacă brusc şi în online pentru a-şi putea menţine activitatea.

În aceste condiţii, companiile de găzduire web de încredere au avut şi ele de câştigat în această perioadă deoarece au atras noi clienţi.

Prin trecerea în această nouă etapă, multe companii şi-au dat seama că mediul online reprezintă o sursă importantă de venit chiar şi după ce activitatea a fost reluată în offline. De exemplu pe reviewhosting.ro poti vezi toate companiile care activeaza in Romania.

3. Cazinourile online - De la mijlocul lunii martie, toate agenţiile de pariuri, cazinourile şi sălile de jocuri terestere au fost închise prin ordonanţă militară. În aceste condiţii, jucătorii au migrat şi mai mult spre cazinourile online.

Fie că vorbim despre sloturi online deja foarte cunoscute, cum ar fi Burning Hot, Shining Crown, Flaming Hot, ruletă, jocuri de poker sau pariuri sportive, pe fiecare domeniu s-au înregistrat creşteri din partea operatorilor de jocuri de noroc licenţiaţi în România de ONJN.

În plus, oamenii au stat mai mult în casă, au fost mai plictisiţi şi au dorit să se distreze şi să se relaxeze jucând la cazinourile online legale din Romania. Redeschiderea cazinourilor şi agenţiilor de pariuri s-a produs pe 15 iunie.

4. Magazinele online - Cum aproape toate magazinele terestre au fost închise, oamenii au fost nevoiţi să se reprofileze şi să-şi modifice obiceiurile.

Fie că au căutat un maus nou, un playstation sau un televizor mai mare, oamenii şi-au îndreptat atenţia către cumpărăturile online.

În plus, mulţi oameni au fost reticienţi să mai iasă pentru a merge inclusiv la supermarket, motiv pentru care şi în acest segment s-au înregistrat creşteri considerabile, nu doar în România ci şi în celelalte colţuri ale lumii.

Spre exemplu, acţiunile Amazon au ajuns la un maxim istoric şi au depăşit pentru prima dată preţul de 3.000 de dolari, conform sursei.

5. Industria farmaceutică - Oamenii au căutat din plin în această perioadă măşti de protecţie, gel dezinfectant, vitamine şi au dorit să-şi facă un stoc generos de medicamente pe care e bine să le ai oricând în casă.

Şi din acest punct de vedere, companiile din industria farmaceutică au profitat din plin. Dacă la supermarket-uri s-a înregistrat o creştere fulminantă în februarie şi martie, iar din aprilie au început să se înregistreze scăderi, în industria farmaceutică lucrurile sunt constante.

Iar specialiştii estimează că în acest an se va înregistra o creştere de 8 miliarde de lei, iar veniturile ar urma să ajungă la 68 de miliarde de lei.

În plus, conform KeysFin, industria farmaceutică va fi printre segmentele cel mai puţin afectate de pandemie, alături de retailul alimentar, sănătate şi asistenţă socială, IT&C, agricultură, distribuitorii de energie şi gaze şi cei de apă şi salubritate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb