Domeniile Ostrov readuce în atenţia românilor vinul Pelin, o tradiţie dulce-amăruie

R.S.
Miscellanea / 8 octombrie

Domeniile Ostrov readuce în atenţia românilor vinul Pelin, o tradiţie dulce-amăruie

Domeniile Ostrov îşi consolidează poziţia de inovator pe piaţa vinurilor din România, reuşind să reînvie o tradiţie veche de mii de ani: vinul Pelin. Cu o istorie care ne duce înapoi în Roma antică, Pelinul a fost folosit iniţial pentru a conserva şi parfuma vinurile, oferindu-le nu doar o aromă inconfundabilă, dar şi beneficii terapeutice, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În antichitate, vinul era transportat în butoaie de lut sau lemn, care, din cauza materialelor, alterau calitatea lichidului. Romanii au descoperit că frunzele de pelin nu doar mascau aceste imperfecţiuni, dar conferau şi o savoare aparte, uşor amăruie, apreciată atât pentru gust, cât şi pentru proprietăţile sale medicinale. În zilele noastre, pelinul continuă să fie o componentă esenţială în acest tip de vin, oferindu-i un caracter revigorant şi contribuind la sănătatea digestivă, potrivit comunicatului.

Domeniile Ostrov a început să îmbutelieze vinul Pelin în anul 2018, iar în 2024 a depăşit 400.000 de sticle de Pelin vândute, o realizare semnificativă în contextul creşterii continue a preferinţei consumatorilor pentru vinurile tradiţionale.

"La Domeniile Ostrov, am redescoperit reţeta tradiţională şi am adaptat-o vremurilor moderne, fără a-i altera autenticitatea. Pelinul nostru, fie că vorbim de vinul alb, roşu sau rose, este realizat din soiuri atent selecţionate şi aromatizat în mod natural cu planta Artemisia," a spus Aurel Ştefan, Director Comercial al Domeniilor Ostrov.

Sortimentele de Pelin produse la Domeniile Ostrov includ Pelin Alb, obţinut din Muscat Ottonel şi Sauvignon Blanc, Pelin Roşu, din Cabernet Sauvignon şi Merlot, şi Pelin Rose, care combină Cabernet Sauvignon şi Syrah. Procesul de producţie implică fermentarea mustului împreună cu frunzele de pelin, rezultând un vin cu o notă inconfundabilă, echilibrată între dulce şi amărui.

"În ultimele luni, am observat o creştere de 40% în preferinţa consumatorilor pentru acest tip de vin, o tendinţă care confirmă faptul că românii apreciază tot mai mult tradiţiile autentice", adăugă Aurel Ştefan, Director Comercial al Domeniilor Ostrov.

C

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb