Dominic Fritz susţine că DSP Timiş a gestionat restricţiile după criterii politice

Politică / 21 martie 2021

Dominic Fritz susţine că DSP Timiş a gestionat restricţiile după criterii politice

Primarul Timişoarei Dominic Fritz afirmă, după ce prelungirea carantinei pentru Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut la vot în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, că DSP Timiş a propus continuarea carantinei pentru localităţile cu primari din USR PLUS şi PSD şi a propus ridicarea carantinei pentru cele cu primari PNL, informează news.ro.

"Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii", declară el, adăugând că deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate şi ca oamenii să le înţeleagă şi să le urmeze şi că nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice.

"Astăzi mi s-a cerut să votez, în acelaşi timp, pentru ridicarea carantinei din Moşniţa Nouă, unde rata de infectare este de 11,22, cea mai mare din zona carantinată, şi să votez pentru continuarea carantinei în Dumbrăviţa, cu o rată de 7,42, cea mai mică din zona carantinată. Am cerut explicaţii pentru această propunere Direcţiei de Sănătate Publică, dar nu le-am obţinut. Deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate şi ca oamenii să le înţeleagă şi să le urmeze. Nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice. Astăzi DSP Timiş a propus continuarea carantinei pentru UATurile cu primari din USR PLUS şi PSD, şi a propus ridicarea carantinei pentru UATurile cu primari PNL. Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii", scrie primarul Timişoarei într-o postare pe Facebook.

Chiar documentul Institutului Naţional de Sănătate Publică, care avizează pozitiv ridicarea pentru Moşniţa şi Ghiroda, menţionează expres că ridicarea carantinei va duce la creşterea ratei de infectare şi că, în scurt timp, localităţile vor intra din nou în carantină,susţine el, precizând că a refuzat să participe la această înscenare.

"M-am abţinut la votul de astăzi pentru că nu puteam legitima o hotărâre ilogică care ne duce la un şir nesfârşit de ieşiri şi intrări în carantină în UATuri diferite din jurul Timişoarei. Aşa cum am spus mereu, cred că o carantină are rost doar la nivel de zonă metropolitană. Carantina zonală din ultimele două săptămâni a reuşit să încetinească ritmul de creştere. De ce să renunţăm la o măsură care producea efect? Sunt îngrijorat cum vom putea reduce rata de infectare în continuare fără măsuri mai restrictive pentru toată zona metropolitană - măsuri pe care le putem lua doar în scenariul carantinei", relatează Dominic Fritz.

El se declară conştient că poziţia sa pentru o continuare a carantinei pentru întreaga zonă metropolitană nu este una populară.

"Dar uitându-mă ce se întâmplă pe planetă, în ţară şi în judeţ, nu văd o altă ieşire responsabilă", explică primarul Timişoarei.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş s-a reunit sâmbătă seara pentru a analiza propunerile DSP Timiş şi avizele emise de INSP privind prelungirea carantinei pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pe o perioadă de 7 zile. Propunerile pentru prelungirea carantinei au picat la vot în şedinţa CJSU Timiş, neavând cele două treimi necesare adoptării şi fiind exprimate 20 voturi "pentru", 9 abţineri şi 9 voturi "împotrivă".

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Alin Nica a afirmat că sâmbătă seara, în CJSU Timiş a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timişoarei şi a zonei periurbane. El a adăugat că simte "tristeţe şi multă părere de rău pentru stresul pus pe copii şi părinţi, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creştere".

La rândulsău, prefectul de Timiş Zoltan Nemeth a anunţat că, în şedinţa CJSU Timiş de sâmbătă seara, a votat pentru prelungirea măsurilor de carantinare în Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pe o perioadă de 7 zile, "având în vedere incidenţa şi propunerile DSP, cât şi situaţia faptică din spitale, deoarece considerentele instituirii măsurii de carantinare de acum 2 saptamani nu s-au schimbat", potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Jos cu animalele de la PNL. Niste corupti, niste ticalosi, niste jigodii.

    Spionul german al BND-ului, Fritz nu se dezminte si chiar daca s-a abtinut de la vot, prin declaratiile ne dezvaluie clar, intentiile sale pt care a primit ordin sa vina in Romania, si anume, inchiderea mamaligarilor in ghetouri(dupa modelul brevetat de inaintasii sai) pe timp indelungat(daca s-ar putea, pe vecie), coroborat cu suprimarea drepturilor acestora si saracirea lor accelerata! Asta ne arata totodata, si cat de mult au decazut timisorenii fatza de cei din '89, care dupa ce l-au votat cu o mare majoritate pe acest spion, acum accepta fara revolte masive, masurile naziste flegmate asupra lor de catre Dictatura securisto-medicala care conduce astazi Colonia! Nu cred ca exista astazi in Lume, vreo populatie care sa sufere in mai mare masura de sindromul  Stockholm, decat poporul roman! Asa ca, azi in Timisoara, maine in toata tara......carantina sclaviei!

    do-mi-nic ! do-mi-nic !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb