DONALD TRUMP, CRITICAT DUR DE AUTOAREA PEGGY NOONAN: "Rezultatele conducerii Trump au produs revolta naţiunii"

A.D.
Miscellanea / 7 iunie 2020

"Rezultatele conducerii Trump au produs revolta naţiunii"

Autoarea Peggy Noonan - câştigătoare a premiului Pulityer - l-a criticat dur pe Donald Trump într-un eseu scris recent, anunţă afp.com.

Ea a declarat: "Pentru un preşedinte, caracterul este totul".

Noonan s-a referit într-un eseu destinat comemorării fostului ei şef, Ronald Reagan, la calităţile pe care trebuie să le aibe un lider de la Casa Albă. Printre acestea, ea menţionează empatia, curajul, viziunea, decenţa şi candoarea. În opinia ei, absenţa acestor calităţi la Donald Trump îl fac incapabil pentru buna gestionare a unei crize naţionale precum cea aferentă pandemiei, colapsului economic şi conflictului rasial. Ea spune că rezultatele conducerii Trump au produs revolta naţiunii.

Noonan compară evenimentele care au marcat buna conducere a liderior din trecut cu cele ale conducerii Trump.

Autoarea susţine în lucrarea ei faptul că Trump vorbeşte fără sens despre economia SUA şi George Floyd în interviuri. Înafară că el nu arată solidaritate faţă de cauza protestatarilor, dă informaţii false despre starea economică a ţării. Pe lângă toate acestea, descrie protestatarii drept "criminali şi anarhişti care vor să distrugă ţara."

Mai mult, el mărturiseşte că " Nu îmi asum responsabilitatea" pentru eşecurile de gestiune ale pendemiei.

Ea îl compară cu alţi lideri de la Casa Albă:"Dwight Eisenhower a folosit puterile biroului condus de el pentru a trimite trupele federale să protejeze studenţii de culoare care se integrau în şcolile din Arkansas. Pe de altă parte, Trump a trimis trupele să disperseze în mod agresiv protestele paşnice ale Americanilor pentru moartea lui George Floyd."

John F. Kennedz a convocat naţiunea pentru îndeplinirea unor scopuri comune: "Nu vă întrebaţi ce poate face ţara pentru voi, întrebaţi-vă ce puteţi face voi pentru ţară." Când invazia Cubei din Golful Porcilor s-a transformat într-un fiasco, Kennedy şi-a asumat public responsabilitatea.

Noonan susţine că Trump face afirmaţii aberante precum:" Eu singur pot rezolva această situaţie" şi îşi mulţumeşte singur pentru progresele ţării, în discursurile lui. Mai mult, răspunde întârziat la întrebări despre situaţia pandemiei şi dă vina pe alţii din cauza ei.

George W. Bush a încercat să-i protejeze pe musulmanii americani de învinuire pentru atacurile al Qaeda 9/11, vizitând o moschee, imediat după incident. Trump foloseşte divizia rasială ca epicentru al strategiei lui politice, folosind pandemia ca pretext să restricţioneze vizele noilor veniţi în ţară şi să-i expulzeze pe căutătorii de azil.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Asta cu premiul "Pulityer" e bolsevica 'progresista' borîtă

    Am auzit de Pulitzer prize,

    dar autoarul/autoarea articolului imi ridica orizonturile culturale cu premiul Pulityer? 

    In al doilea rand: 

    daca printre multe altele ..."candoarea" este ESENTIALA pentru onorabilitatea si performanta unui presedinte SUA (!) , iar lipsa ei duce la imposibilitatea managerierii crizelor (?) , in afara de faptul ca debiteaza niste PLATITUDINI cunoscute la scara globala, P.N . pare ca face campanie electorala pentru Biden (din start chiar cu ideea enuntata in titlul articolului). 

    ..... 

    no comment 

     

    1. economia mergea perfect pana a venit virusul.

    2. Biden e senil, nu face față 3 minute cu Trump 

    3. democrații au tras cu dintii de lockdown să intindă cat mai mult izolarea să cadă naibii economia și să dea vina pe Trump.  

    4. dar americanii nu sunt oi ca noi si au demonstrat că nu se mai poate.  

    5. așa că din zecile de probleme au luat un caz nefericit si l-au făcut revoltă antiTrump.  

    6. guvernatorul din minesotta e democrat, seful politiei e democrat afro-american- oare de ce cazul Floyd a sfarșit cu proteste fix la Casa Albă? Pentru că erau montate, mai sunt 4 luni pana la alegeri. Trebuie să fii orb să nu vezi.  

    7. Pulitzer e premiu pentru jurnaliștii servili care confirmă discursul marilor coporatii mediatice, adică e politic.

    8. Americanii nu sunt proști, Trump va caștiga. In timp ce democratii glorifică violența, vanzarea armelor a explodat și 300 de milioane de americanii se inchid in case de frica anarhiei si haosului. Ei vor vota Trump. 

    1. Perfect sintetizat. Pacat ca toata media finantata de complexul industrial-militar-financiar mondial, este complet aservita si incearca sa faca dintr-un om de exceptie, adica D.J.Trump, o caricatura...dar lumea se trezeste usor usor...si asta este perfect.

      o sinteza corecta

      Alin imi face placere ca postezi

      Nu face nimeni din Trump o caricatura.El insusi se comporta ca atare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb