Donald Trump, i-ar fi numit pe soldaţii americani ucişi în războaie drept "rataţi" şi "fraieri"

A.B.
Internaţional / 5 septembrie 2020

Donald Trump, i-ar fi numit pe soldaţii americani ucişi în războaie drept "rataţi" şi "fraieri"

Preşedintele Donald Trump se confruntă cu o serie de critici, după ce presa a scris că i-ar fi catalogat pe soldaţii americani ucişi pe câmpul de luptă drept "rataţi" şi "fraieri", relatează BBC si News.ro

Presupusele afirmaţii au fost raportate pentru prima dată în publicaţia The Atlantic, iar unele detalii au fost coroborate de Associated Press şi Fox News.

Preşedintele a negat informaţiile, însă el a fost aspru criticat de grupurile de veterani.

Rivalul său la alegeri, Joe Biden,a afirmat că dacă informaţiile sunt adevărate, atunci este absolut o "ruşine".

Potrivit The Atlantic, Trump şi-a anulat o vizită la un cimitir american din afara Parisului în 2018, deoarece a spus că este "plin de rataţi".

Patru surse au declarat revistei că a respins ideea de a vizita, deoarece ploaia i-ar fi stricat coafura şi nu credea că este important să onoreze soldaţii americani ucişi în război.

În aceeaşi călătorie, preşedintele s-ar fi referit şi la 1.800 de soldaţi americani care au murit la Belleau Wood ca fiind "fraieri". Bătălia a contribuit la prevenirea avansului german asupra Parisului în timpul Primului Război Mondial şi este venerată de Corpul de Marină al SUA.

În 2018, Casa Albă a declarat că vizita a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Informaţiile din The Atlantic s-au bazat pe surse anonime, dar Associated Press a declarat că a confirmat în mod independent multe dintre remarci. Un corespondent al Fox News a spus că a coroborat unele dintre remarci.

Preşedintele Trump a reacţionat la aceste informaţii şi a spus că este vorba de "fake news".

"Nu poţi să crezi că aş face afirmaţii negative la adresa militarilor noştri şi a eroilor noştri căzuţi la datorie, atunci când nimeni nu a făcut ceea ce am făcut eu cu bugetele, cu bugetele militare, cu obţinerea unor creşteri salariale pentru armata noastră", a spus el.

Trump a sugerat că sursa poveştii a fost fostul său şef de cabinet de la Casa Albă, John Kelly. Trump a spus că fostul general al Marinei SUA "nu a reuşit să facă faţă presiunii acestui loc de muncă".

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat pentru Fox News că a fost alături de preşedinte pentru o bună parte a vizitei în Franţa şi nu l-a auzit niciodată folosind cuvintele descrise în articol.

Secretarul Apărării, Mark Esper, a fost citat de Politico spunând că Trump are "cel mai mare respect şi admiraţie pentru membrii militari ai naţiunii noastre, veterani şi familii", deşi şeful Pentagonului nu a negat în mod explicit povestea.

Un alt fost şef de cabinet de la Casa Albă, Mick Mulvaney, şi fostul secretar de presă Sarah Huckabee Sanders au fost printre cei care au spus că povestea este falsă.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. presedintele ar fi spus , i-ar fi numit , ar fi ...... presa disperata soros !

    1. trumpist covidiot

    caricatura are dreptate!! e clar ca esti ratat si fraier sa te duci la un razboi inventat de indivizi ca trump & co!!

    1. Trump n-a inventat nici un razboi , ba dimpotriva , vrea sa aduca soldatii acasa .in schimb a deranjat nebunii care conduc lumea .

    Srirea este adevarata dar continul este fake, bazandu-se pe o asa zisa sursa anonima!!!! Trump nu a inceput nici un racboi dar a sfarsit 7!!! TRUMP este presedintele meu si al tuturor celor care inca cred in umanitate!

    1. Tu esti Adriane,maica?

      Trump este un escroc care a inceput mai multe razboaie comerciale. Asa de multe incat nici macar Consiliul de Securitate nu mai ia in seama cererile americane de sanctiuni.

      Trump a impus sanctiuni chiar procurorului general al Curtii Penale Internationale care investiga crimele de razboi americane facute in Afganistan. Asa ceva doar Hitler ar fi facut. Si Saddam. Si Kadafi. Acum este randul lui Trump sa manance pamantul pe unde va fi tarat. 

      The UN Secretary-General on Wednesday noted "with concern" the imposition by the United States of sanctions against the Chief Prosecutor of the International Criminal Court (ICC) and another senior official, in the latest of a series of unilateral policy moves against the body. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb