Doru Giugulea: În PSD trebuie demarată o acţiune amplă de curăţenie

Ziarul BURSA #Politică / 11 ianuarie 2005

Secretarul executiv al Comisiei de Arbitraj a Partidului Social Democrat (PSD), Doru Giugulea, consideră că în partid trebuie demarată "o acţiune amplă de curăţenie", care să pornească de la rezultatele obţinute în alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

El a declarat ieri că, în calitate de preşedinte al Comisiei de Arbitraj şi Litigiu al PSD Bucureşti şi de secretar executiv al Comisiei de Arbitraj la nivel naţional, va prezenta, în cadrul Biroului Executiv al Organizaţiei şi al Conferinţei municipale, un raport prin care va cere ridicarea sprijinului politic pentru toţi cei care nu au îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru alegeri.

Întrebat care persoane consideră că ar trebui schimbate din funcţii, Doru Giugulea a precizat: "Începînd de la Adrian Năstase în jos, Delegaţia Permanentă, şi în special acest Birou de Coordonare creat pentru ca anumite persoane să ocupe funcţii eligibile în Parlament, şi veţi vedea că este o listă foarte lungă pe care trebuie să o clarificăm".

În opinia sa, citată de Rompres, schimbările trebuie efectuate "la nivel general şi la nivel central, pentru că de acolo pleacă tot răul, de acolo sunt structurile închistate şi care nu mai pot duce la un progres, la o înnoire a partidului în necesitatea de modernizare, în conformitate cu perioada în care trăim". El a spus că organizaţia Bucureşti a obţinut rezultate bune atît la alegerile locale cît şi parlamentare, dar scorurile au fost diminuate de acumularea la nivelul Capitalei a nemulţumirilor create de baronii locali ai PSD. Doru Giugulea a menţionat ca exemplu faptul că în Bucureşti nu a fost nimeni arătat cu degetul că ar fi corupt sau ar avea afaceri ilegale.

"Membrii de partid cu care am stat de vorbă sunt absolut nemulţumiţi de faptul că cei pe care i-au ales în anumite funcţii de răspundere nu le mai răspund la telefoane, le închid uşile în nas sau atunci cînd dau mîna cu ei parcă le-ar face o favoare", a continuat Giugulea. El a afirmat că promovarea la nivelurile de conducere ale partidului nu mai trebuie să se facă pe "criterii clientelare, obtuze sau familiale" şi a pledat pentru încetarea practicii de creare de structuri paralele în partid, nestatutare şi care nu au alt rol decît acela de a satisface anumite interese.

Doru Gigulea a precizat că dacă PSD nu demarează această acţiune acum, peste patru ani s-ar putea să fie prea tîrziu: "Trebuie să punem punctul pe i, să tăiem în carne vie şi să înţelegem că numai astfel putem să reuşim", a spus el. Oficialul PSD a subliniat că prin această acţiune nu are intenţia să creeze o scindare în partid, şi nici un are de gînd să-şi dea demisia. "Dacă se vor lua măsuri împotriva mea, de a fi dat afară, înseamnă că am avut dreptate, dar eu nu cred că se va întîmpla aşa şi această problemă va fi pusă în dezbaterea membrilor partidului într-un mod civilizat şi transparent", a adăugat el.

"Eu cred că o astfel de discuţie este ceea ce reprezintă democraţia anului 2005, acesta este spiritul statutar în care trebuie să discutăm, iar cui nu îi convine această discuţie să plece, pentru că noi nu plecăm. Toată lumea trebuie să recunoască faptul că există oameni capabili în PSD, care au creat premisele integrării europene şi creşterii economice, iar noi dorim să începem să construim acest nou PSD, capabil să fie în competiţie cu Alianţa D.A.", a mai spus Doru Giugulea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb