DOSARUL ANRP ICCJ: Alina Bica rămâne în arest preventiv

A.C.
Anticorupţie / 6 ianuarie 2015

Actualizare 19:46

Fostul procuror-şef al DIICOT, Alina Bica, rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, în această seară, că măsura arestării preventive este legală în dosarul în care Bica este acuzată pentru acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală, scriu surse din presă.

---

Judecata în cazul Alinei Bica are loc, azi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, avocata acesteia susţinând că infracţiunea de abuz în serviciu, pentru care fosta şefă DIICOT este acuzată după despăgubirea dată pentru un teren supraevaluat din Capitală, este neclară, potrivit surselor din presă.

În acest dosar este implicat şi fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, care nu a fost audiat până acum de procurori, spunea avocata Alinei Bica.

Omul de afaceri este acuzat că ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă membrii ANRP din care făcea parte şi Alina Bica.

Dorin Cocoş ar fi cerut aceşti bani pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosarul în care Gheorghe Stelian cerea despăgubiri pentru terenul supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Fosta şefă DIICOT a fost ridicată de pe stradă în data de 20 noiembrie de procurorii anticorupţie şi dusă la audieri de unde a fost scoasă în cătuşe, în stare de reţinere. Alături de ea au ajuns la arestul central Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan şi Oana Vasilescu, foşti membri ai comisiei de stabilire a despăgubirilor din cadrul ANRP. Cu toţii au fost propuşi spre arestare preventivă

Dosarul a fost trimis în judecată la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, iar alte 14 cauze au fost disjunse. În continuare se fac cercetări cu privire la posibile infracţiuni de dare şi luare de mită iar în dosarul nefinalizat încă se fac referiri la protejata fostului şef de stat, Elena Udrea şi a fostului ei soţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb